Rentree Thiago lichtpuntje bij gemiste kansen-festival Liverpool

Reacties

Liverpool is er niet in geslaagd om het gat met Manchester United weer te vergroten tot vijf punten. De gemiste kansen braken The Reds op in het uitduel met Newcastle United. 

Rentree Thiago lichtpuntje bij gemiste kansen-festival Liverpool
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Na de afgelasting van Tottenham Hotspur - Fulham, na coronabesmettingen bij de uitploeg, kwam het enige Premier League-voetbal van de woensdagavond vanuit een winters Newcastle, waar enkele sneeuwvlokken neerdaalden op het veld van St. James' Park. Daar stonden Newcastle United en Liverpool tegenover elkaar, de nummers vijftien en één van de Premier League. Het was voor de uitploeg van Jürgen Klopp zaak om weer drie punten uit te lopen op Manchester United, dat dinsdagavond in extremis won van Wolverhampton Wanderers.

Dat Liverpool, waar Georginio Wijnaldum op de bank begon, een flinke kluif zou krijgen aan The Magpies was volgens de statistieken voorafgaand aan het duel al een zekerheidje. Newcastle United had al vier seizoenen op rij niet in eigen huis verloren van de ploeg die op dat moment de kampioen in de Premier League was.

Een ook tegen Liverpool hield Newcastle United zich knap staande. Sterker nog: de eerste grote kans was voor de thuisploeg. Een schot van Callum Wilson werd ternauwernood geblokt door Fabinho. Liverpool mocht zodoende opgelucht ademhalen en zelf op jacht naar de openingstreffer. Die kwam er in de eerste helft in elk geval niet. Mohamed Salah hielp een enorme kans om zeep door de bal naast te schieten en Andrew Robertson, die zijn 150ste wedstrijd voor The Reds speelde, hielp een goede mogelijkheid om zeep door de bal niet goed aan te nemen.

In de tweede helft leek een goal toch echt niet uit te kunnen blijven. Salah kreeg nog eens twee enorme kansen, maar die waren wederom niet aan de Egyptenaar besteed. Vlak voor tijd zag ook de ingevallen Wijnaldum zijn voorzet weggewerkt worden en kwam Sadio Mané net te laat om de bal binnen te lopen op de doellijn. Fabian Schär bracht redding en datzelfde deed doelman Karl Darlow twee minuten voor tijd op een kopbal van Roberto Firmino.

Dat Thiago Alcántara nog zijn rentree maakte (zijn eerste Premier League-minuten sinds 17 oktober), was goed nieuws voor Liverpool, maar ook de Spanjaard kreeg het niet voor elkaar zijn ploeg naar een zege te loodsen. De ploeg van Klopp speelde zodoende voor de tweede keer op rij gelijk nadat drie dagen terug ook al met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen West Bromwich Albion. Het was eveneens voor het eerst dit seizoen dat Liverpool niet tot scoren kwam.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.