Van de Beek blijft ongebruikt bij ontsnappend Man Utd

Reacties

Manchester United heeft op de valreep de tweede plaats veroverd. Wolverhampton Wanderers moest in blessuretijd op Old Trafford de schlemielige nederlaag incasseren.

Van de Beek blijft ongebruikt bij ontsnappend Man Utd
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Donny van de Beek zal zich ongetwijfeld achter de oren hebben gekrabd bij het zien van het startende elftal voor het duel met Wolverhampton Wanderers. In vergelijking met de ontmoeting met Leicester City veranderde manager Ole Gunnar Solskjaer zijn basisformatie op zes plaatsen. Maar in tegenstelling tot collega-middenvelders Paul Pogba en Nemanja Matic was er voor de Oranje-international geen promotie weggelegd, hij kreeg andermaal een plaats op de bank toebedeeld.

Aan de andere kant leverde het roteren van Nuno Espirito Santo wel positief nieuws op voor Ki-Jana Hoever. De achttienjarige verdediger, die afgelopen zomer van Liverpool werd overgenomen, stond voor het eerst aan de aftrap in de Premier League.

Hoever ontsnapte na ruim een half uur aan een pijnlijk moment. Hij liet zich door Bruno Fernandes verrassen en zag tot zijn opluchting de Portugees de grote kans onbenut laten. Tekenend voor de aanvallende onmacht van United was dát ook de enige doelpoging van de thuisploeg totdat Pogba een kwartier voor tijd van afstand doelman Rui Patricío tot een redding dwong.

Edinson Cavani scoorde weliswaar in de zeventigste minuut voor United, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook de penaltyclaim vanwege hands van Conor Coady vond geen gehoor bij de VAR. Het leek ondanks meer dadendrang richting het einde sowieso een weinig gelukkige avond te worden voor United, waar Van de Beek de hele wedstrijd op de bank werd gehouden.

In blessuretijd volgde dan toch de bevrijding voor United. Daarbij was de factor geluk groot. Marcus Rashford werd de matchwinner dankzij Romain Saïss. De Wolves-verdediger veranderde het schot van richting, waardoor Patricío kansloos was en United met de drie punten naar de tweede plaats sprong.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.