Rentree na acht maanden geeft Flekken geweldig gevoel, ook Til kan lachen

Reacties

Mark Flekken heeft donderdag zijn rentree gemaakt bij SC Freiburg. De 27-jarige doelman stond het hele seizoen aan de kant met een vervelende elleboogblessure.

Rentree na acht maanden geeft Flekken geweldig gevoel, ook Til kan lachen
© Pro Shots

Die kwetsuur kwam uitgerekend op het moment dat Flekken aan het seizoen zou beginnen als eerste keus. De Limburgse keeper kreeg na het vertrek van Alexander Schwolow naar Hertha BSC het vertrouwen van trainer Christian Streich, maar moest door een zware blessure toekijken hoe Florian Müller de eerste 26 speelronden van de Bundesliga het doel verdedigde van Freiburg.

Donderdag stond Flekken eindelijk weer eens tussen de palen. De voormalig jeugdspeler van Roda JC mocht in de tweede helft van het oefenduel met FC Basel opdraven. 'Het is echt een geweldig gevoel om na acht maanden weer op het veld te staan met de jongens, het tricot aan te trekken en elke dag weer het gezicht van meneer Kronenberg (keeperstrainer, red.) te zien', tekende Kicker op uit zijn mond. '

Angst kende Flekken niet bij zijn rentree. 'Ik ben gelukkig iemand die de knop heel snel kan omzetten. Ik was ook niet bang toen ik de eerste keer weer met mijn keepershandschoenen aan op het veld stond en me liet vallen', aldus de blije doelman, die volgens Kicker vlak voor tijd ook nog een prima redding verrichtte op een schot van afstand van Basel. En dus noemde Flekken zijn rentree zelf Weltklasse.

Til
Ook Guus Til had donderdag reden tot lachen. De voormalig speler van AZ opende na zeventien minuten de score tegen Basel. De van Spartak Moskou gehuurde middenvelder kwam dit seizoen in de Bundesliga pas vijf keer in actie en scoorde nog geen enkele keer. Het doelpunt zal dan ook vertrouwen geven aan de 23-jarige Til, die zaterdag ook al in de basis mocht starten tegen FC Augsburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Flekken over herstart Bundesliga, Oranje-droom en volgende stap in zijn loopbaan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Meer G. Til
Meer over G. Til
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.