Zware blessure enorme domper voor beoogde eerste keus Flekken

Reacties

Juist nu een rol als eerste doelman in het verschiet lag, moet Mark Flekken de eerste seizoenshelft van de Bundesliga bij SC Freiburg aan zich voorbij laten gaan. De Nederlandse doelman staat na een operatie zo'n zes tot zeven maanden aan de kant.

Zware blessure enorme domper voor beoogde eerste keus Flekken
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

Dat liet trainer Christian Streich donderdag weten tijdens zijn persconferentie richting de eerste speelronde van de Bundesliga. Flekken scheurde zondag tijdens de warming-up voor het bekerduel met Waldhoff Mannheim banden en pezen af in zijn linkerelleboog en moet worden geopereerd. Vervolgens wacht een dusdanig lange herstelperiode, dat de 27-jarige doelman naar verwachting pas in het nieuwe jaar weer onder de lat kan staan.

Dat terwijl een basisplaats in het verschiet lag door de transfer van Alexander Schwolow naar Hertha BSC. Als stand-in van de Duitse doelman maakte Flekken afgelopen seizoen een prima indruk toen hij negen Bundesliga-duels op rij het doel van Freiburg verdedigde. Nu zullen de van FSV Mainz 05 gehuurde Florian Müller en Benjamin Uphoff, overgenomen van Karlsruher SC, gaan uitmaken wie de eerste seizoenshelft de eerste keus is.

Til
Streich wilde donderdag nog niet bevestigen voor welke keeper hij zaterdag kiest tegen VfB Stuttgart. Wel gaf de 55-jarige Duitser een update over de inzetbaarheid van Guus Til. De van Spartak Moskau gehuurde middenvelder kan voorlopig nog niet in actie komen wegens een enkelblessure. Til heeft de looptraining inmiddels hervat en kan over anderhalf à twee weken de groepstraining hervatten als zijn herstel volgens plan verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Meer G. Til
Meer over G. Til
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.