Til van Moskou naar Freiburg: 'Het hoge Bundesliga-tempo past bij mij'

Reacties

Het was al even rond, maar is nu ook helemaal officieel: Guus Til wordt door Spartak Moskou verhuurd aan SC Freiburg, zo hebben beide clubs donderdagavond bekendgemaakt. De 22-jarige middenvelder is blij met en trots op zijn tijdelijke overstap.

Til van Moskou naar Freiburg: 'Het hoge Bundesliga-tempo past bij mij'
© Pro Shots

'Guus is een aanvallend sterke speler, die loopvermogen heeft én kan voetballen', zo is technisch directeur Klemens Hartenbach van de Duitse club lovend over de ex-AZ'er. 'Hij zal ons team versterken met zijn multi-inzetbaarheid. Het was ook mooi om te zien hoe Guus al na onze eerste gesprekken een goed gevoel had bij Freiburg. We kijken ernaar uit om hem bij het team te verwelkomen.'

Til (die met rugnummer 14 gaat spelen) is al net zo blij. 'Ik heb van veel mensen gehoord dat Freiburg een familiaire club is, dus ik ben blij dat ik daar nu deel van uitmaak. Het tempo in de Bundesliga ligt hoog, maar dat past wel bij mijn spel. Ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken over dit aanbod.' Hij wordt gehuurd voor één seizoen, waarbij de Duitsers een optie voor nóg een jaar hebben.

Overigens laat Freiburg weten dat het nog even duurt voordat Til daadwerkelijk aansluit bij de selectie, aangezien hij momenteel kampt met een blessure. Die liep hij afgelopen zondag op in het competitieduel van Spartak Moskou met Arsenal Tula. Tijdens de 2-1 thuisoverwinning kwam de Nederlander in de 57ste minuut binnen de lijnen, maar moest hij in de 69ste minuut alweer gewisseld worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.