Slechts negentien speelminuten: Freiburg verklaart afwezigheid Til

Reacties

Guus Til hoopte dit seizoen in de Bundesliga voor een herkansing te gaan na het mislukte avontuur bij Spartak Moskou. Ruim een half jaar later zien we echter slechts negentien speelminuten staan voor SC Freiburg, dat hem huurt van de Russische topclub. De clubleiding legt uit waar het misgaat met de voormalig speler van AZ.

Slechts negentien speelminuten: Freiburg verklaart afwezigheid Til
© Pro Shots

Toen Til in september op huurbasis overstapte naar Freiburg wist hij al dat zijn debuut even op zich zou laten wachten. De middenvelder liep bij Spartak een blessure op waar hij van moest herstellen. Til speelde vervolgens twee keer mee bij het tweede elftal in de Regionalliga en scoorde tegen FK Pirmasens. Niet lang daarna liet trainer Christian Streich hem debuteren in de hoofdmacht met een korte invalbeurt tegen FSV Mainz 05.

Waar Freiburg in het begin van het seizoen nog weinig punten pakte, begon het elftal juist te draaien toen Til eenmaal fit was. De club klom op naar de negende plek in de Bundesliga en voor Til waren er tot nu toe alleen invalbeurten tegen Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart. In totaal speelde hij negentien minuten voor Freiburg. 'Guus is het slachtoffer van het feit dat het nu zo goed gaat met het team, vooral aanvallend', vertelt sportief directeur Klemens Hartenbach tegen Kicker.

Houding
De technisch verantwoordelijke van Freiburg is zeer te spreken over de houding van Til. 'Ik heb zelden een speler gezien die zo weinig speelt, maar wel zo betrokken is bij het team. Het klinkt misschien gek, maar hij helpt het team. Hij doet volop mee tijdens de training en hij gedraagt zich goed, ondanks zijn situatie. Ik hoop dat hij daar een keer voor wordt beloond, hier of ergens anders. Hij heeft een keer een moment nodig. Een belangrijke goal of een goede invalbeurt.'

Kicker meldt ook de details van de huurdeal tussen Freiburg en Spartak. Til is volgens het voetbaltijdschrift voor twee seizoenen verhuurd voor een jaarlijkse som van 450 duizend euro. Freiburg heeft een optie tot koop en een optie om de overeenkomst komende zomer al te beëindigen.

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Til
Meer over G. Til
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.