Rentree Henk de Jong mondt uit in domper voor Cambuur

Reacties

De rentree van Henk de Jong bij Cambuur is in het water gevallen. Het clubicoon werd deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Sjors Ultee, maar ging tegen NAC Breda onderuit in zijn eerste wedstrijd.

Rentree Henk de Jong mondt uit in domper voor Cambuur
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 3
NAC Breda
NAC Breda

De matige resultaten van de afgelopen weken kostten Ultee zijn kop. Cambuur verloor achtereenvolgens van Jong FC Utrecht, Jong PSV en FC Dordrecht en het incasseerde in die drie duels liefst twaalf treffers. De Jong, in het verleden zeer succesvol als hoofdtrainer van Cambuur, is hersteld van een cyste in zijn hoofd en hoopt de boel weer op de rit te krijgen bij de club uit Leeuwarden.

De eerste uitdaging was een duel met NAC, dat twee punten minder had verzameld dan Cambuur. De eerste helft mondde echter uit in een drama voor De Jong. Na een halfuur liet de defensie van de thuisploeg Tom Boere volledig vrij in de eigen zestien. De spits had alle tijd om de bal rustig aan te nemen en binnen te schieten tegen zijn oude club.

Acht minuten later verdubbelde Boy Kemper de score door de bal vanuit een lastige hoek snoeihard binnen te schieten en nog voor rust kopte Jan van den Bergh de 0-3 binnen. Na de onderbreking deed Michael Breij wat terug met een raak afstandsschot en tien minuten voor tijd bracht hij de spanning weer volledig terug door uit een voorzet de 2-3 binnen te werken.

Het lukte Cambuur echter niet de comeback te vervolledigen. Jean-Paul van Gastel heeft nu zeven punten gepakt in zijn eerste drie duels als trainer van NAC. Door de nederlaag wipt NAC over Cambuur heen en zakt de ploeg van De Jong af naar de dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag aast De Jong tegen MVV op eerherstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.