Cambuur grijpt in na vier stilgelegde thuiswedstrijden

Reacties

De supporters van SC Cambuur die plaatsnemen op de Noordtribune zullen vanaf de volgende thuiswedstrijd door een net moeten kijken. Die maatregel is door de clubleiding in Leeuwarden ingevoerd om het gooien van voorwerpen een halt toe te roepen.

Cambuur grijpt in na vier stilgelegde thuiswedstrijden
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 3
NAC Breda
NAC Breda

Van de eerste vijf thuiswedstrijden dit seizoen werden er vier tijdelijk stilgelegd omdat er bekertjes op het veld belandden. Het beleid daaromtrent werd dit jaar drastisch aangescherpt: een bekertje of om het even welk ander voorwerp dat vanaf de tribunes op het veld wordt gegooid leidt tot onderbreking van de wedstrijd en bij herhaling in sommige gevallen zelfs tot definitieve staking. De club waar het gebeurt, krijgt ook een KNVB-onderzoek aan zijn broek die kan uitmonden in een boete.

De directie van de geel-blauwen ziet zodoende geen andere optie meer. 'Dit is een maatregel die je niet graag neemt en waarbij we zeker ook enige pijn in ons voetbalhart voelen. Toch voelen we ons in het belang van de club genoodzaakt om dit door te voeren, waarbij ik wel wil benadrukken dat dit hopelijk van tijdelijke aard is', verklaart algemeen directeur Ard de Graaf op de clubwebsite.

Tegen NAC is nog een verandering bij Cambuur zichtbaar, en wel in de dug-out. Sjors Ultee werd deze week bedankt voor bewezen diensten, de bij de Leeuwarder aanhang uitermate populaire Henk de Jong zal voortaan de ploeg weer onder zijn hoede nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.