Cambuur bevestigt terugkeer clubicoon Henk de Jong

Reacties

Henk de Jong wordt voor de derde keer in zijn carrière trainer van SC Cambuur. De Jong volgt de ontslagen Sjors Ultee op, die zijn laatste drie wedstrijden als coach van Cambuur verloor.

Cambuur bevestigt terugkeer clubicoon Henk de Jong
© Pro Shots

De Jong was tussen 2014 en 2016 en 2019 en 2022 ook al hoofdtrainer van de club uit Leeuwarden. In 2013 was hij ook kort en succesvol interim-trainer na het ontslag van Alfons Arts. Vanwege gezondheidsredenen moest De Jong in 2022 zijn baan naast zich neerleggen. De Fries had een cyste in zijn hoofd, waaraan hij begin 2023 met succes werd geopereerd. Hij bleef wel onder contract staan bij Cambuur, wat een terugkeer makkelijker maakte.

De 59-jarige trainer moet Cambuur opnieuw naar de Eredivisie leiden. Eerder deed hij dat al in 2013 (als interim-hoofdtrainer) en in 2021. Momenteel staat de Friese club elfde in de Keuken Kampioen Divisie, met dertien punten uit negen wedstrijden. Technisch directeur Etiënne Reijnen: 'Dit zal voor niemand een verrassing zijn en het is inderdaad heel logisch dat wij als club uitkomen bij de meest succesvolle hoofdtrainer uit de clubhistorie. Daarbij is Henk beschikbaar, staat nog onder contract bij de club en staat bovendien te trappelen om weer aan de slag te kunnen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.