'Rensch kreeg allemaal bier over zich heen, moet hij dan blijven liggen?'

Reacties

Alfred Schreuder was te spreken over het optreden van Ajax met FC Utrecht (0-2). De trainer van de Amsterdammers sprak na afloop zijn afkeuring uit over de oerwoudgeluiden aan het adres van Brian Brobbey en was het niet eens met de gele kaart die Devyne Rensch kreeg.

'Rensch kreeg allemaal bier over zich heen, moet hij dan blijven liggen?'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 2
Ajax
Ajax

Zo was het een roerige middag in Utrecht, al kende Ajax weinig problemen met de thuisploeg. Schreuder was tevreden over het optreden van zijn ploeg en dan vooral de manier waarop die begon. 'We hebben de wedstrijd gecontroleerd en sprongen heel efficiënt om met de kansen. Utrecht speelde compacter dan we hadden verwacht, dan moet je het geduld bewaren en goed de counter verdedigen. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben. We raken steeds beter op elkaar in gespeeld, dat kun je zien', zei de 49-jarige trainer na afloop bij ESPN.

Zo beleefde Ajax een makkelijke middag. Tegenvaller was wel dat Devyne Rensch en Daley Blind geblesseerd uitvielen. Blind liep een kneuzing op aan zijn voet op na een harde tackle van Othman Boussaid, Rensch kneusde zijn heup toen hij tegen een reclamebord aanviel na een duel met Djevencio van der Kust. Dat Rensch geel kreeg van Danny Makkelie, vond Schreuder 'zwak.' 'Devyne lag op de achterlijn en kreeg allemaal bier over zich heen. Moet je daar dan blijven liggen? Dus hij ging het veld in en kreeg een gele kaart, dat vind ik niet kunnen.'

Brobbey
De oerwoudgeluiden aan het adres van Brobbey had Schreuder tijdens de wedstrijd niet meegekregen, maar de trainer keurde ze wel af. 'Ik heb de oerwoudgeluiden niet gehoord, maar dat zou wel echt triest zijn. Beide ploegen hebben donkere spelers op het veld op wie we allemaal trots zijn. Dat hoort absoluut niet in het voetbal thuis en ook niet in de maatschappij. We zijn allemaal gelijk in deze wereld, vind ik', aldus Schreuder, die op de persconferentie aangaf dat Ajax misschien wel van het veld was gestapt als zij het tijdens de wedstrijd hadden meegekregen.

Ook tijdens de persconferentie sprak Schreuder over Brobbey
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Rensch
Meer over D. Rensch
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.