Promotie voor Kelvin de Lang bij Ajax

Reacties

Kelvin de Lang (43) krijgt een nieuwe functie bij Ajax. Het voornemen van de club is om het huidige hoofd scouting te promoveren naar de rol van technisch manager. De Lang moet de Amsterdammers samen met directeur voetbal Marijn Beuker, ondersteund door commissaris Danny Blind en technisch adviseur Louis van Gaal, door een pittige transferzomer loodsen.

Promotie voor Kelvin de Lang bij Ajax
© Pro Shots

De Lang werd begin augustus aangesteld als hoofd scouting, maar werd na het ontslag van Sven Mislintat naar voren geschoven als technisch aanspreekpunt. Hij verhuurde onder meer miskoop Georges Mikautadze aan FC Metz, had een belangrijke rol in het vastleggen van Jordan Henderson en bracht de contractgesprekken met Jorrel Hato (18) alsnog tot een goed einde. Ook haalde De Lang Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim terug naar Ajax.

Ajax voerde op de achtergrond gesprekken met de Duitser Christopher Vivell om directeur transfers te worden, maar na de schorsing van Alex Kroes is dat van de baan. De clubleiding wil nu met De Lang verder in de rol van technisch manager.

De zoektocht naar een nieuwe trainer heeft momenteel de hoogste prioriteit binnen Ajax. Dit ligt overigens voornamelijk op het bordje van Beuker. De gesprekken met spelers vallen wel onder de taken van de kersverse technisch manager. Ajax praat met Kristian Hlynsson (2026) over een nieuwe verbintenis, maar het contract van Devyne Rensch loopt al volgend jaar zomer af. De club staat ervoor open om dat te verlengen, zodat hij in 2025 niet transfervrij de deur uitloopt. Lukt dat niet, dan is aankomende zomer een logisch verkoopmoment. Ar’Jany Martha is na 30 juni officieel geen Ajacied meer. Het is nog onduidelijk of hij nog een toekomst heeft in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.