Christopher Vivell kandidaat voor Ajax

Reacties

Ajax heeft in de zoektocht naar een directeur transfers mogelijke kandidaten in beeld gebracht. Eén van de namen die momenteel veelvuldig valt in de Johan Cruijff Arena is die van Christopher Vivell, een oude bekende van RB Leipzig en Chelsea.

Christopher Vivell kandidaat voor Ajax
© Pro Shots

Alex Kroes verklaarde kort na zijn start als algemeen directeur van Ajax dat hij aankomende transferzomer de verantwoordelijkheid op zich neemt, ondersteund door hoofdscout Kelvin de Lang, director of football Marijn Beuker en de technische mensen in het bestuur van Ajax. Maar na de transferperiode is Kroes van plan om een dealmaker aan te stellen bij Ajax.

In dat licht is Vivell één van de kandidaten bij Ajax. Vivell is een 37-jarige Duitser die een verleden heeft bij clubs uit het Red Bull-concern. Hij vervulde technische functies bij Red Bull Salzburg en RB Leipzig en was ook sportief directeur bij Chelsea. De Londenaren stelden hem in november 2022 aan, maar de samenwerking eindigde acht maanden later omdat de club een andere richting op wilde gaan.

Vivell deed als sportief directeur van RB Leipzig ook al zaken met Ajax. Een jaar nadat Brobbey transfervrij de overstap maakte naar Duitsland, werd hij voor zestien miljoen euro terug verkocht aan Ajax. Vivell haalde bij RB Leipzig ook spelers als Angeliño, Josko Gvardiol, Dominik Szoboszlai, Ilaix Moriba en Timo Werner binnen. Bij Red Bull Salzburg wordt hij gezien als de ontdekker van Erling Haaland.

Hoewel Vivell hoog op de lijst bij Ajax staat, zal hij niet de enige kandidaat zijn. Voorlopig hanteert Kroes het Feyenoord-model, waarbij hij als algemeen directeur ook de eindverantwoordelijkheid op technisch vlak voor zijn rekening neemt. Op die manier kan de huidige leiding van Ajax de aankomende transferzomer in goede banen leiden en de nieuwe directeur transfers in alle rust en zonder vooroordelen aan zijn klus beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.