Remise koploper MVV, Excelsior geeft winst uit handen

Koploper MVV Maastricht heeft in de Jupiler League averij opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, terwijl Excelsior op bezoek bij SC Veendam niet kon profiteren van een man-meer-situatie (foto).

MVV Maastricht – Go Ahead Eagles 3-3Lijstaanvoerder MVV Maastricht heeft in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een vroege goal niet kunnen vervolgen met drie punten. Go Ahead kwam sterk terug, waardoor MVV zich uiteindelijk tevreden moest stellen met een punt.

MVV scoorde al in de eerste minuut via Mark Veldmate, maar Go Ahead was niet van zijn stuk en kwam terug dankzij treffers van Joey Suk en Jarchinio Antonia. In de eerste minuut van de blessuretijd maakte Antonio Stankov nog gelijk namens de koploper, maar Marnix Kolder zette Go Ahead tien minuten na rust nogmaals op voorsprong. Sven Braken voorkwam één minuut nadat hij in het veld was gekomen dat MVV verloor.

MVV blijft ondanks het gelijkspel koploper met 31 punten. Go Ahead is zevende met acht punten achterstand op de Maastrichtenaren.

SC Veendam – Excelsior 3-2Excelsior moet nog altijd wachten op de eerste uitzege van het seizoen. De Kralingers hadden echter alle gelegenheid om drie punten te pakken tegen SC Veendam, dat bijna de gehele tweede helft met een man minder speelde.

Veendam kwam na vijf minuten op voorsprong dankzij Tom Overtoom, maar Excelsior sloeg in de tweede helft terug via Mick van Buren. Vervolgens moest Veendam in de 52ste minuut met tien man verder, omdat Mitch Apau rood kreeg. Roland Alberg verzilverde de daaropvolgende strafschop, maar Excelsior gaf de zege alsnog uit handen.

Want negen minuten na de 1-2 stond het alweer gelijk. Jonathan Opoku passeerde Excelsior-keeper Jordy Deckers, die drie minuten later ook geen antwoord had op een strafschop van Lars Hutten. Zodoende blijft Excelsior hekkensluiter met tien punten. Veendam is negende met twintig punten.

AGOVV Apeldoorn – Helmond Sport 1-2Helmond Sport liep door een 2-1 overwinning op bezoek bij AGOVV Apeldoorn twee punten in op koploper MVV Maastricht, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen Go Ahead Eagles. Ferry de Regt was met twee goals de belangrijkste man aan de kant van Helmond Sport, dat Joey Godee tussendoor nog wel gelijk zag maken.

Helmond Sport gaat door de derde uitoverwinning van het seizoen Sparta Rotterdam (dat zondag in actie komt) voorbij op de algehele ranglijst en heeft 28 punten, drie minder dan MVV. AGOVV is vijftiende met veertien punten.

FC Volendam – Emmen 3-2FC Volendam blijft met een overwinning op laagvlieger FC Emmen meedoen in de subtop van de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning stond door goals van Michiel Kramer, Raymond Fafiani en Jack Tuyp al bij rust met 3-1 voor, nadat Ruud ter Heide in de negentiende minuut nog 1-1 had gemaakt.

Dat Emmen in de tweede helft nogmaals scoorde via Norair Mamedov, had geen effect meer op de uitslag. Volendam is nu vijfde met 24 punten, Emmen blijft voorlaatste met elf punten.

Overige uitslagenFC Den Bosch - Telstar 0-1FC Eindhoven - Almere City FC 1-2De Graafschap - Fortuna Sittard 2-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.