Relletje rond zwijgende Guidetti na Zweeds succes

Reacties

Zweden heeft dankzij het succes tegen Bulgarije (3-0) de wind in de zeilen. Maar niet iedereen was na de klinkende zege even goed te spreken.

Relletje rond zwijgende Guidetti na Zweeds succes

John Guidetti hield maandag na afloop de kaken stijf op elkaar. 'Het is de regel dat ze door de mixed-zone gaan, maar het is niet verplicht daar ook wat te zeggen', aldus teammanager Lasse Richt in Zweedse media. 'Ik vind dat het goed is voor het Zweedse voetbal om wat te zeggen, maar je weet ook dat ze dat niet altijd willen.'

Guidetti hield zijn mond uit onvrede over zijn degradatie tot bankzitter. Pas vijf minuten voor tijd maakte hij als invaller zijn entree. Ola Toivonen kreeg de voorkeur in de basisploeg. Die keuze betaalde zich uit, want de voormalig PSV'er opende maandag in de 39ste minuut de score.

Toivonen kon ook begrijpen dat het Zweedse publiek om Guidetti riep. 'Het is een goede voetballer die het goed heeft gedaan. Hij is jong en veelbelovend', zei de dertigjarige aanvaller, die vrijdag tegen Luxemburg zijn rentree maakte als international na negen maanden aan de zijlijn.

De aanvaller van Toulouse is gelukkig met zijn revanche. 'Ik heb sinds 2012 niet echt meer gespeeld voor de nationale ploeg. Ik kreeg alleen de kans als Zlatan Ibrahimovic geblesseerd of anderszins afwezig was. Of ik hier nu sta als een held? Het kan snel gaan.'

Stand Groep A
Frankrijk 3-7 (5-1)
Zweden 3-7 (5-1)
Nederland 3-4 (5-3)
Bulgarije 3-3 (5-10)
Wit-Rusland 3-2 (2-5)
Luxemburg 3-1 (4-6)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.