Rel in Saoedi-Arabië: Mancini passeert drietal en wordt uitgemaakt voor leugenaar

Reacties

Saoedi-Arabië hoopt hoge ogen te kunnen gooien op de Azië Cup, maar in aanloop naar de eerste groepswedstrijd tegen Oman is het behoorlijk onrustig. Bondscoach Roberto Mancini heeft vlak voor de start van het toernooi drie potentiële basisspelers, onder wie de aanvoerder, uit de selectie gezet. De betreffende spelers maken Mancini nu uit voor leugenaar.

Rel in Saoedi-Arabië: Mancini passeert drietal en wordt uitgemaakt voor leugenaar
© Pro Shots

Mancini stapte halverwege de maand oktober op als bondscoach van Italië en werd twee weken later aangesteld als de eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg van Saoedi-Arabië. Doelman Nawaf Al-Aqidi, middenvelder Salman Al-Faraj en vleugelverdediger Sultan Al-Ghannam zijn normaal gesproken zekerheidjes in zijn selectie, maar doen niet mee aan de Azië Cup. Mancini heeft het drietal verrassend van zijn lijst geschrapt.

Op een persconferentie legde Mancini uit waarom. De bondscoach beweerde dat Al-Faraj (op het WK in Qatar nog de aanvoerder van Saoedi-Arabië) en Al-Ghannam in aanloop naar de Azië Cup hebben geweigerd om vriendschappelijke wedstrijden te spelen. 'Maar spelers beslissen niet of ze spelen of niet. Dat beslis ik', aldus een brommende Mancini.

Al-Aqidi had twijfels of hij wel zou gaan keepen en liet, volgens de lezing van Mancini, aan de keeperscoach weten dat hij niet in Qatar wilde blijven als hij niet zou gaan spelen. 'Maar ik wil alleen spelers hebben die vechten voor hun land', aldus Mancini. 'De nationale ploeg is geen club: het is je land. Je vertegenwoordigt alle mensen uit je land.'

De woorden van Mancini zijn niet goed gevallen bij de hoofdrolspelers. Al-Aqidi en Al-Faraj hebben via social media van zich laten horen. 'De informatie van Mancini is onjuist. Uit respect voor mijn ploeggenoten zal ik er voor het einde van de Azië Cup niets meer over zeggen', schrijft keeper Al-Aqidi. En Al-Faraj benadrukt dat hij nooit heeft geweigerd om voor Saoedi-Arabië te spelen en dat hij nog erg gepassioneerd is om voor de nationale ploeg uit te komen.

In Saoedi-Arabië vraagt men zich nu hardop af welke kant van het verhaal de waarheid is. De ploeg van Mancini speelt dinsdag om 18.30 uur tegen Oman en treft later in de groepsfase nog Kirgizië en Thailand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.