Reijnders noteert assist bij debuut voor winnend AC Milan

Reacties

AC Milan heeft maandag drie punten gepakt bij de start van het seizoen in de Serie A. De nummer vier van afgelopen seizoen versloeg Bologna. Tijjani Reijnders noteerde een assist bij zijn debuut in Italië.

Reijnders noteert assist bij debuut voor winnend AC Milan
© Pro Shots
Bologna
Bologna
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Trainer Stefano Pioli had bij de start van het seizoen een basisplek over voor Reijnders. De van AZ overgekomen middenvelder maakte in de voorbereiding een goede indruk en verdiende zo zijn plek. Ook andere nieuwelingen als Ruben Loftus-Cheek en Christian Pulisic startten. Het vernieuwde Milan kende een sterke start, met dank aan Reijnders. De middenvelder tikte de bal terug na een voorzet van Pulisic en zag Olivier Giroud de score openen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milan was effectief tegen Bologna, waar Sam Beukema en Joshua Zirkzee in de basis stonden. Sydney van Hooijdonk zat op de bank. Hij zag de bezoekers halverwege de eerste helft de voorsprong uitbreiden. Pulisic zette een actie in en combineerde met Giroud. De Amerikaan kreeg de bal teruggekaatst en haalde met succes uit in de verre hoek: 0-2. Giroud liet het even later na om er 0-3 van te maken, maar Milan zat op rozen.

Bologna zette in de rust het een en ander om en kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag. Milan kreeg minder kansen en werd ook vaker achteruit gedwongen. De thuisploeg liet het echter na om te scoren. De grootste kans was voor Dan Ndoye, die de paal raakte. Aan de andere kant stuitte Reijnders op keeper Lukasz Skorupski, waardoor de 0-3 opnieuw uitbleef. Van Hooijdonk viel nog in bij Bologna, maar kon niets meer veranderen aan de stand.

Overige uitslag

Torino
Torino
0 - 0
Cagliari
Cagliari
Bekijk hier al onze video's
Meer Bologna
Meer over Bologna
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.