Regragui beloont uitblinkende Ziyech en Amrabat met groot compliment

Reacties

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft zich lyrisch uitgelaten over Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat. In gesprek met het Marokkaanse Arryadia TV stelde hij dat het tweetal in zijn ogen wel een stapje hogerop zou kunnen.

Regragui beloont uitblinkende Ziyech en Amrabat met groot compliment
© Pro Shots

Ziyech en met name Amrabat lieten zich gelden bij het voor Marokko succesvol verlopen WK. De Fiorentina-middenvelder speelde zich in de kijker van de Europese top. Onder meer Liverpool zou erg gecharmeerd zijn van Amrabat. 'Met alle respect voor Fiorentina, maar Amrabat zou voor een van de toptien-clubs ter wereld moeten spelen', sprak Regragui zich uit. De Italiaanse club zou het contract van de spelmaker echter graag tot medio 2025 willen verlengen.

Ook over Ziyech toonde hij zich lovend. 'Hij heeft bewezen dat hij het kan en zou in de basis moeten starten bij Chelsea', aldus de succesvolle oefenmeester. Waar hij bij Marokko een van de uitblinkers was, is het voor de middenvelder bij Chelsea tot nu toe toch vooral bankzitten geblazen.

Chelsea hervat de competitie dinsdag tegen Bournemouth. Coach Graham Potter liet tussen neus en lippen door doorschemeren dat Ziyech in dat duel niet in de basis staat. 'We kennen zijn kwaliteiten en houden van hem als speler. De kans bij Chelsea is echter altijd groot dat er goede spelers niet in de basis staan. Je moet geduld hebben. Ik ben heel blij voor hem dat hij speeltijd heeft gekregen en zijn team heeft kunnen helpen', vertelde de oefenmeester op de persconferentie.

Het Fiorentina van Amrabat hervat de Serie A op woensdag 4 januari met een wedstrijd tegen Monza.

Toekomst Sofyan Amrabat: Liverpool, Tottenham of toch Atlético Madrid?

Lees hier meer over het sprookje dat Marokko afgelopen WK schreef.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.