Redder in nood van Ajax of Schalke? De uitzonderlijke stats van Huntelaar

Reacties

Klaas Jan Huntelaar maakte donderdagavond nog maar eens duidelijk dat hij nog altijd een garantie voor doelpunten is. Op 37-jarige leeftijd zorgde de spits van Ajax voor een Eredivisie-primeur.

Redder in nood van Ajax of Schalke? De uitzonderlijke stats van Huntelaar
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 3
Ajax
Ajax

Nooit eerder in de historie van de hoogste afdeling van het vaderlandse betaald voetbal scoorde een invaller namelijk twee keer, nadat hij in de ploeg was gekomen in de 89ste minuut. Huntelaar flikte het dus tegen FC Twente, schonk Ajax daarmee alsnog de zege en maakte en passant zijn 250ste en 251ste competitiegoal op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarvan maakte Huntelaar er 154 in de Eredivisie. De vraag is hoeveel er daar dit seizoen nog bijkomen, nu Schalke 04 hem wil terughalen in de strijd tegen degradatie. Het is nog de vraag of The Hunter op dat aanbod ingaat, maar donderdagavond werd wel duidelijk waarom ze hem in Gelsenkirchen als de redder in nood zien.

Donderdagavond was Huntelaar dat immers voor Ajax. Daardoor staat zijn teller dit seizoen toch weer op zeven Eredivisie-goals, wat neerkomt op één treffer per 55 minuten. Van alle spelers met minimaal twee goals kan niemand daaraan tippen. Alleen Lassina Traoré en Gorgios Giakoumakis hebben ook minder dan negentig minuten nodig voor een goal.

Speler Club Goals Minuut/goal
Huntelaar Ajax 7 55
Traoré Ajax 7 73
Giakoumakis VVV-Venlo 16 85
Dalmau FC Utrecht 2 105
Danilo FC Twente 11 113

Trainer Erik ten Hag en collega Sébastien Haller lieten dan ook al weten dat ze er alles aan zullen doen Huntelaar in Amsterdam te houden. In de jacht op de titel kan elk doelpunt immers van cruciaal belang zijn. En als je dan een routinier in je selectie hebt die een garantie is voor doelpunten, zou het wel heel onverstandig zijn die tijdens het seizoen te laten gaan.

Het laatste woord is echter aan Huntelaar. Maakt hij het seizoen af bij Ajax of keert hij toch nog een keer terug naar Gelsenkirchen? De supporters van beide clubs zullen ongetwijfeld in spanning afwachten. Eén ding is zeker: wat de keuze van Huntelaar ook is, zijn doelpunten zal hij blijven maken. Totdat hij er na dit seizoen een punt achter zet.

400+
Een blik op de spelers die nog actief zijn op de Europese velden, maakt nog maar eens duidelijk hoe uitzonderlijk de staat van dienst van Huntelaar is. Inclusief zijn goals voor Oranje staat zijn teller nu op 407 doelpunten in zijn carrière, waarmee hij een van de acht actieve spelers op de Europese velden is die meer dan 400 goals maakten. 

Club van 400+ goals in Europa

Speler Club Land Totaal
C. Ronaldo 657 102 759
Messi 648 71 719
Ibrahimovic 496 62 558
Lewandowski 459 63 522
Suárez 427 63 490
Aguëro 380 41 421
Cavani 357 51 408
Huntelaar 365 42 407
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.