Record-uitsluiting Casillas deert Real Madrid niet

Iker Casillas verdween binnen twee minuten met een rode kaart naar de kleedkamer. Real Madrid zette Espanyol desondanks opzij (1-0) en snoepte twee punten af van de voorsprong van Barcelona.

Na 91 seconden moest Real Madrid-trainer José Mourinho zijn plannen bijstellen. Scheidsrechter Mateu Lahoz stuurde Casillas van het veld na het onreglementair afstoppen van de doorgebroken José Callejón. De snelste rode kaart in de clubhistorie was een zware straf aangezien de doelman de Espanyol-spits nauwelijks raakte.

Mourinho greep direct in. Ángel Di Maria maakte voor tweede doelman Antonio Adán. Maar paradoxaal was het vooral Espanyol dat na de rode kaart van Casillas nauwelijks aan spelen toekwam. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino zocht lang vergeefs naar een antwoord op de nieuwe situatie.

Real Madrid deed met een man minder aanvallend meer van zich spreken dan Espanyol. De openingstreffer van Marcelo na 24 minuten was dan ook minder verrassend, al mocht keeper Idriss Kameni zich de tegentreffer aanrekenen. De Kameroener liet zich bij de eerste paal verrassen.

Pas in de tweede helft kreeg Espanyol meer grip op de wedstrijd. Dat vertaalde zich ook in doelpogingen, waarbij debutant Adán steeds vaker op de proef werd gesteld. Callejón was daarbij een van de gevaarlijkste mannen.

Aan de andere kant verzuimde Emmanuel Adebayor in de slotfase een einde te maken aan de onzekerheid. De Togolees miste tot twee keer toe oog in oog met Kameni. Voor het resultaat had het geen gevolgen. Door het succes tegen Espanyol en het gelijkspel van Barcelona van zaterdag verkleinde Real Madrid de achterstand tot vijf punten. Foto: VI Images