Recordnederlaag dreunt na: Gibraltar aast op eerherstel tegen Oranje

Reacties

In Gibraltar wordt niet bepaald reikhalzend uitgekeken naar het EK-kwalificatieduel met Oranje. De lokale media vrezen voor een nieuwe afstraffing, nadat Frankrijk afgelopen zaterdag voor een nieuw record zorgde met een 14-0 overwinning.

Recordnederlaag dreunt na: Gibraltar aast op eerherstel tegen Oranje
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 6
Nederland
Nederland

Die nederlaag is hard aankomen in de dwergstaat, zo blijkt uit een beschouwing van de Gibraltar Chronicle. Gibraltar had juist vertrouwen geput uit de eerdere duels van dit jaar in de EK-kwalificatiereeks, waarin het de schade tegen Nederland en Frankrijk had beperkt door slechts met 3-0 te verliezen. Zoals de promotie naar Divisie C van de Nations League ook werd gezien als een teken dat Gibraltar het niveau van andere kleinduimpjes als San Marino was ontstegen. Na de afstraffing in het Stade de France is de teneur echter volledig omgeslagen.

Volgens een anonieme bron heerste er na de recordnederlaag tegen Frankrijk een grafstemming in de kleedkamer en zaten de spelers er volledig doorheen. Sommigen huilden zelfs. Dat er klachten naar buiten kwamen over de pesterijtjes van bondscoach Julio Ribas, komt de sfeer ook niet ten goede. De Uruguayaanse bondscoach zit dinsdag in Faro mogelijk voor het laatst op de bank. Ook de internationals ontkomen echter niet aan kritiek. Er gaan stemmen op in Gibraltar dat de oude garde moet plaatsmaken voor een nieuwe, jongere generatie.

Dinsdagavond is Gibraltar er dus veel aan gelegen een nieuwe afstraffing tegen Oranje te voorkomen. The Chronicle verwacht echter dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman bloed ruikt na de veertienklapper van Frankrijk en dat het Nederlands elftal iets recht wil zetten na de magere 3-0 zege van eerder dit jaar in De Kuip. Tel daarbij op dat er bij de dwergstaat de nodige dragende spelers ontbreken en de vrees voor een afgang in het Estádio Algarve is verklaard. Aan Ribas de taak om zijn spelers er mentaal weer boven op te krijgen.

Zo zal de 14-0 nederlaag de nationale ploeg van Gibraltar volgens de lokale krant nog wel even blijven achtervolgen, zeker als Oranje dinsdagavond in de buurt komt van zijn eigen recordoverwinning: die uit 2011 tegen San Marino, toen het 11-0 werd door onder meer vier goals van Robin van Persie. Geruststellende gedachte voor Gibraltar is dat het huidige Nederlands elftal een dergelijke topspits ontbeert, maar de getergde Wout Weghorst zal dinsdagavond de productie van Oranjes topscorer aller tijden maar al te graag willen evenaren.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Gibraltar
Meer over Gibraltar
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.