'Onhoudbare situatie in Gibraltar: spelers zijn klaar met pestende bondscoach'

Reacties

Gibraltar raapt de scherven bijeen na de recordnederlaag tegen Frankrijk. Als het aan de spelers ligt, gebeurt dat zonder Julio Ribas. Volgens een klokkenluider is de relatie met de Uruguayaanse bondscoach stuk. 

'Onhoudbare situatie in Gibraltar: spelers zijn klaar met pestende bondscoach'
Frankrijk
Frankrijk
14 - 0
Gibraltar
Gibraltar

In de Allianz Riviera van Nice zette Gibraltar een record neer. Niet eerder ging een land in de EK-kwalificatie met zulke grote cijfers onderuit. Natuurlijk is het krachtsverschil met Frankrijk enorm, maar in de kleedkamer blijkt de spanning om te snijden. Een niet bij naam genoemde international klapte na de vernedering tegen Frankrijk uit de school.

'Er hangt al een aantal maanden een negatieve sfeer in het team. De meeste spelers willen Ribas niet meer', liet de bron weten aan Gibraltar Sports News. 'We voelen ons beperkt en veel spelers spelen niet op hun gebruikelijke positie. Sommigen worden voortdurend aangevallen door Ribas. Als we niet op tijd worden vrijgegeven door onze clubs, selecteert hij ons niet.'

Invloed uitoefenen
Daar blijft het niet bij, want Ribas zou ook invloed willen uitoefenen op de carrière van zijn spelers. 'Hij belt ze op en adviseert ze om te tekenen bij bepaalde clubs. Sommige spelers vertelt hij dat hij ze niet selecteert omdat ze te dik zijn, maar anderen dan weer niet. Onlangs is hij betrokken geweest bij een serieus geval van pesten van een van de spelers. De situatie is onhoudbaar.'

Het is niet bekend of de Gibraltar Football Association (GFA) bekend is met de aantijgingen. President Ivan Robba heeft nog niet van zich laten horen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.