Recordman Rashford heeft meer dan miljoen redenen voor brede lach

Reacties

Marcus Rashford maakt binnen én buiten de lijnen indruk. De 22-jarige aanvaller voegt op meer fronten de daad bij het woord, zo onderstreepte hij woensdag.

Recordman Rashford heeft meer dan miljoen redenen voor brede lach
© Pro Shots

Rashford zet zich in voor de minderbedeelde kinderen in Groot-Brittannië. De aanvaller van Manchester United wil de overheid ervan overtuigen ook tijdens vakanties maaltijden aan te bieden aan de kinderen, die onder schooltijd al een maaltijd krijgen. Premier Boris Johnson heeft dit idee om het leed van de coronacrisis te verzachten van de hand gewezen.

Rashford geeft allerminst op en probeert met een petitie zijn doel alsnog te bereiken. Aan steun geen gebrek. Woensdag had hij meer dan een miljoen handtekeningen binnen, naast alle initiatieven om tot de benodigde maaltijden te komen.

Zijn strijd buiten het veld gaat niet ten koste van zijn prestaties binnen de lijnen. Koud enkele uren na het slechten van de grens van een miljoen bij zijn petitie schreef Rashford geschiedenis met zijn hattrick in het Champions League-duel met RB Leipzig. De aanvaller kon niet gelukkiger zijn. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 63ste minuut kwam hij binnen de lijnen om uiteindelijk met de bal als beloning voor zijn scoringsdrift het veld na het laatste fluitsignaal te verlaten. De Engelse international werd na zijn huidige manager Ole Gunnar Solskjaer pas de tweede speler van Manchester United die zo'n productie had als invaller. Solskjaer deed dat in februari 1999 in de Premier League tegen Nottingham Forest als eerste.

In de historie van de Champions League is Rashford de vijfde invaller met deze prestatie achter zijn naam. Maar hij had beduidend minder tijd nodig voor zijn drie goals dan de andere leden van het selecte gezelschap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat hij de kans liet lopen nog meer te scoren – In de 87ste minuut liet hij Anthony Martial een strafschop nemen, terwijl hij toen zelf zijn hattrick had kunnen voltooien – toonde het sociale gezicht van Rashford. Oud-international en voormalig United-middenvelder Owen Hargreaves vond het een veelzeggend gebaar van Rashford richting Martial. 'Ik hou ervan, zoals hij oog heeft voor zijn teamgenoten. Daarin zien je de fantastische teamgenoot. Daarom moet hij aanvoerder worden, hij denkt aan iedereen.'

Vijf minuten later maakte Rashford alsnog zijn derde goal van de avond en was zijn lach nog groter vanwege het bereikte doel op meerdere fronten. Maar hij is er nog niet, hij wil meer en vooral voor de schoolkinderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.