Hartverwarmend: weldoener Rashford krijgt volop steun in nieuwe strijd

Reacties

Marcus Rashford heeft het wéér geflikt. Ook zijn tweede initiatief om kinderen uit kansarme gezinnen te helpen, wordt binnen Engeland enorm gesteund. De weldoener zelf is trots op wat hij en degenen die hem helpen op deze manier hebben bereikt.

Hartverwarmend: weldoener Rashford krijgt volop steun in nieuwe strijd
© Pro Shots

De 22-jarige aanvaller van Manchester United liet zich al eerder van zijn beste kant zien. Tijdens de eerste golf van de coronapandemie nam hij het voortouw in de strijd tegen armoede. Mede dankzij de inspanningen van Rashford besloot de Britse regering een tijdelijk ingesteld programma, waarin gratis warme maaltijden werden verstrekt aan kansarme kinderen, te verlengen. Daarop werd hij benoemd tot Member of the Order of the British Empire (MBE).

Nu heeft Rashford zich wederom ingespannen voor kansarme kinderen. De Britse regering weigerde aanvankelijk om tijdens de komende herfstvakantieweek in Engeland wederom gratis maaltijden te verstrekken aan kinderen uit gezinnen die het bepaald niet breed hebben. Een motie om daar wél voor te zorgen, werd met duidelijke cijfers afgewezen in het parlement, waarop Rashford opnieuw aan de bel trok.

Met succes, want zijn nieuwe initiatief leidde tot een stroom aan reacties. Vanuit het hele land spraken onder meer restaurants, café's en lokale autoriteiten hun steun uit. Zo besloten verschillende horecabedrijven hun voorraad ter beschikking te stellen, terwijl gemeenten bekendmaakten het eerder ingestelde steunprogramma op eigen houtje te verlengen.

Via social media reageert Rashford verheugd. 'Ik sluit Twitter vanavond af met een trots gevoel', zo schrijft hij. 'De superhelden van dit land zijn te vinden in de lokale gemeenschappen. Zelfs nu jullie grote klappen krijgen, slaan jullie een arm om de samenleving heen, om zo kinderen op te vangen die aan het vallen zijn. Ik kan jullie niet genoeg bedanken, jullie zijn geweldig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.