Recidivist Vinícius evenaart Benzema binnen seizoen in twijfelachtige statistiek

Reacties

Het was dinsdagavond niet de avond van Vinícius Júnior. De Braziliaan was weliswaar een van de weinigen die zich in Girona aan de malaise kon onttrekken, maar de ster van Real Madrid kon zijn woede niet verbergen. Tot irritatie van de arbitrage.

Recidivist Vinícius evenaart Benzema binnen seizoen in twijfelachtige statistiek
© Pro Shots
Girona
Girona
4 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De Braziliaan was de enige speler die de avond van De Koninklijke in Girona nog enigszins draaglijk maakte. In de Spaanse pers werd Real Madrid gefileerd, maar Vinícius maakte nog een doelpunt en gaf een assist, waardoor de uitslag beperkt bleef. Via Twitter beet de vleugelaanvaller van zich af, nadat hij een gele kaart had gekregen.

De woede was niet eens zo gek, omdat de prent makkelijk gegeven werd. Toch moet er bij de aanvaller zelf ook een lichtje gaan branden. Voor de negende keer dit seizoen werd Vinícius namelijk door de Spaanse arbitrage bestraft. Een gigantische verzameling aan gele kaarten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Spaanse SPORT beschreef de aanvaller als een ‘provocateur’, terwijl geschreven wordt dat zijn ploeggenoten Vinícius al meermaals hebben aangesproken op zijn gedrag op het veld. Daarnaast wordt er gewezen op het feit dat zijn kaarten vooral onnodig zijn.

Ter vergelijking: Karim Benzema, bezig aan zijn veertiende seizoen in het maagdelijk wit, verzamelde in die gehele periode slechts negen gele kaarten. Dat terwijl compagnon Vinícius er dus negen pakte binnen één La Liga-jaar. De lichtontvlambaarheid van de aanvaller blijft een heikel thema in Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.