Real wel door in slagveld Spaanse beker

Waar Santiago Solari Real Madrid op de valreep naar de derde ronde van de Spaanse beker schoot, daar sneuvelden tal van andere grote clubs in de Copa Del Rey.

Real wel door in slagveld Spaanse beker

Met Deportivo La Coruña, Racing Santander, Levante, Real Sociedad, Real Mallorca, Málaga en Albacete verdwenen zeven Primera División-ploegen uit de Copa. Deportivo verloor met 1-0 bij Elche. Real Mallorca kwam ten val op Lanzarote. Levante, dat zo goed presteert in de competitie, kreeg met 2-1 klop van derdeklasser Gramenet. La Grama had in de vorige ronde nog Barcelona uitgeschakeld.

Het meest vernederend was de uitschakeling van Málaga, dat met 5-2 op de broek kreeg van Lorca, alhoewel de derdeklasser pas in verlenging het verschil maakte. Real Sociedad was slechter dan Mirandes in het nemen van strafschoppen.

Real Madrid was een van de vijf clubs uit de Primera División die woensdag wel wonnen. De Madrilenen zegevierden met 2-1 over Tenerife dankzij een zondagsschot van Solari, die in de laatste minuut van de verlenging vanaf dertig meter een vrije trap binnenschoot. De Argentijn had ook de eerste Madrileense treffer (1-1) gemaakt tegen angstgegner Tenerife.

Coach García Remón had sterren als Ronaldo, Zinedine Zidane, Luis Figo, Raúl, Roberto Carlos en David Beckham thuisgelaten. Fernando Morientes mocht wel spelen, maar het was niet zijn avond. Eerst miste hij in de veertigste minuut een strafschop, vervolgens moest hij met een enkelblessure van het veld.

De vier andere clubs die overleefden zijn Athletic de Bilbao, Numancia, Osasuna en Getafe. Zij hadden alle een verlenging nodig voor een plek in de derde ronde, Numancia moest zelfs nog strafschoppen nemen.

Bekijk hier al onze video's