Real wacht reprise van spectaculaire finale op WK voor clubs

Reacties

De eerste halve finale van het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten is bekend. Real Madrid krijgt op 19 december (komende woensdag) te maken met Kashima Antlers. Twee jaar geleden maakten de Japanners het de titelhouder van de Champions League nog opmerkelijk lastig in de finale.

Real wacht reprise van spectaculaire finale op WK voor clubs
Kashima Antlers
Kashima Antlers
3 - 2
Guadalajara
Guadalajara

Real had in die memorabele eindstrijd in de Japanse stad Yokohama drie doelpunten nodig van Cristiano Ronaldo om na verlenging de wereldbeker voor clubs te winnen, nadat Kashima Antlers tot de gelijkmakende strafschop van de Portugese wereldster nog heel even met 2-1 had geleid.

De winnaar van de Aziatische Champions League kan zich nu dus opmaken voor een nieuwe krachtmeting met het moeizaam draaiende Real, dat Ronaldo zoals bekend naar Juventus zag vertrekken en in de Champions League deze week nog hard onderuit ging tegen CSKA Moskou.

Kashima Antlers verschafte zich een plek in de halve finale door in het Hazza bin Zayed Stadium in Al Ain van Guadalajara te winnen. De Mexicanen namen via Ángel Zaldivar al snel de leiding, maar vlak na rust trok Ryota Nagaki de stand gelijk voordat Serginho er uit een penalty 2-1 van maakte.

In de slotfase werd het dankzij Hiroki Abe ook nog 3-1 voor de achtvoudig Japans kampioen. Guadalajara kwam via Alan Pulido nog terug tot 3-2, maar moet genoegen nemen met de strijd om de vijfde plaats. Later deze zaterdag strijden Espérance de Tunis en Al-Ain om een plek in de andere halve finale tegen River Plate.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.