Hoofdrollen voor Makkelie en Berg in sensationeel WK-openingsduel

Reacties

Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft zich in eigen land geplaatst voor de tweede ronde van het WK voor clubteams. De ploeg won in een ronduit sensationeel duel van Team Wellington uit Nieuw-Zeeland. Er waren tijdens de allereerste wedstrijd van het toernooi hoofdrollen voor Danny Makkelie én ex-Eredivisionist Marcus Berg.

Hoofdrollen voor Makkelie en Berg in sensationeel WK-openingsduel
Al Ain
Al Ain
ns
3 - 3
Team Wellington
Team Wellington

Al binnen een kwartier stond de huidige nummer twee van Nieuw-Zeeland - niet te verwarren met stadgenoot Wellington Phoenix, dat uitkomt in de Australische competitie - op een ruime voorsprong. In de elfde minuut werd het 0-1 na een werkelijk weergaloze knal in de kruising van de Argentijnse aanvaller Mario Alberto Barcia. Die voorsprong werd een paar minuten later al verdubbeld. Andrew Bevin bereikte zijn ploeggenoot Aaron Clapham met een subtiel passje door het midden, waarna laatstgenoemde koeltjes afrondde.

Al Ain leek niet lang daarna iets terug te doen, maar die goal werd geannuleerd. Arbiter van dienst Ryuji Sato vond aanvankelijk dat er niets mis was met de treffer, maar daarop greep Makkelie in. De Nederlandse scheidsrechter trad woensdagavond op als videoscheidsrechter en fluisterde zijn Japanse collega in dat er in aanloop naar die 1-2 een overtreding was gemaakt door Al Ain. Na het bestuderen van de beelden ging Sato daarin mee, hij keurde de goal alsnog af. Gesteund door die meevaller deed Wellington er een schepje bovenop, toen Mario Ilich bij de tweede paal een corner binnenschoot.

Door die goal op slag van rust leek de wedstrijd in de tas te zitten voor de Nieuw-Zeelanders, maar Al Ain richtte zich knap op. Vrijwel direct na de 0-3 profiteerde de Japanse verdediger Tsukasa Shiotani met een rake schuiver van halfslachtig verdedigen, kort ná de pauze gleed Tongo Doumbia de 2-3 binnen, na een strakke voorzet van de eerder nog ongelukkige Caio. Lange tijd leek het daarbij te blijven, maar met een heerlijke knal uit de draai zorgde invaller Marcus Berg (ex-PSV en - FC Groningen) voor de 3-3.

In de verlenging werd niet gescoord door beide ploegen, wél viel er nog een rode kaart omdat Mohamed Abdulrahman van Al Ain zijn tweede gele kaart kreeg. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen, in die serie leek Berg een schlemielige rol te gaan spelen. De Zweed schoot zijn pingel hoog over, maar die misser werd zijn ploeg uiteindelijk niet fataal.

Schema
Door de spectaculaire overwinning mag Al Ain het in de volgende ronde opnemen tegen Espérance Sportive de Tunis, uit Tunesië. In diezelfde tweede ronde spelen Kashima Antlers (Japan) en CD Guadalajara (Mexico) tegen elkaar. De winnaars van die beide duels plaatsen zich dan weer voor de halve finale, waar Real Madrid (winaar van de vorige Champions League) en River Plate (dat zondag de Copa Libertadores pakte) instromen.

Komende zaterdag gaat het toernooi verder met de beide duels in de tweede ronde (Kashima - Guadalajara en ES Tunis - Al Ain), waarna op dinsdag 18 en woensdag 19 december de halve finales worden afgewerkt. De finale is op zaterdag 22 december, net als de strijd om het brons.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.