Real-president krijgt ervan langs: 'Praten over Super League met al die UEFA-prijzen'

Reacties

Nasser Al-Khelaïfi heeft in een reactie op de veelbesproken Super League-uitspraak van het Europees Gerechtshof uitgehaald naar Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. De president van Paris Saint-Germain én het vertegenwoordigende cluborgaan ECA blijft een felle tegenstander van het oprichten van een besloten supercompetitie.

Real-president krijgt ervan langs: 'Praten over Super League met al die UEFA-prijzen'
© Pro Shots

Want hoewel het bedrijf A22 tijdens de presentatie beweerde dat de nieuwe vorm van de Super League wel een open competitie zou zijn, trokken de FIFA en UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin dat al in twijfel. Inmiddels hebben zich al talloze clubs uitgesproken tegen de plannen, alleen Napoli zou volgens Italiaanse media willen nadenken over deelname. Op de steun van PSG hoeven Barcelona en Real Madrid niet te rekenen, werd eens te meer duidelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ze praten tegen ons over vrijheid, maar het blijft een gesloten competitie', reageerde Al-Khelaïfi tijdens een persconferentie op het besluit van het Europees Gerechtshof, dat volgens de Qatarese bestuurder weinig zal veranderen voor de haalbaarheid van de Super League-plannen. 'Er is te veel rumoer rond dit nieuws. Zij zien het als een overwinning, maar ik zie dat totaal niet zo. Deze beslissing heeft geen directe relatie tot de Super League.'

Al-Khelaïfi verklaarde dat PSG fel tegen het zogenoemde Super League-project blijft en haalde uit naar collega-voorzitter Pérez, die in een video sprak van een geweldige dag voor het voetbal. De Spaanse bestuurder deed dat met achter zich de prijzenkast van Real Madrid, dat alleen al veertien keer de Europa Cup I won. 'Het is raar om te zien dat sommige mensen praten over de Super League met de prijzen van de UEFA achter zich.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is goed om op te merken dat de verhoudingen tussen PSG en Real toch al niet al te best zijn, als we Franse en Spaanse media mogen geloven. Daarbij spelen de transferperikelen rond Kylian Mbappé van de afgelopen jaren een belangrijke rol. Mbappé en Real flirtten regelmatig met elkaar, maar tot een overstap kwam het nog niet. Met een aflopend contract kan de Franse superster zijn droomtransfer komende zomer mogelijk alsnog realiseren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.