Real Madrid verslikt zich niet nogmaals in Lyon

Voor het eerst in zeven jaar is Real Madrid weer eens kwartfinalist in de Champions League. Vorig seizoen werd de weg naar de laatste acht nog versperd door Olympique Lyon, nu lieten de Spanjaarden zich dat niet nog een keer gebeuren. De ploeg won afgetekend met 3-0 en dat was na de 1-1 in Lyon meer dan voldoende voor plaatsing van de volgende ronde.

Real Madrid verslikt zich niet nogmaals in Lyon

Bij Real Madrid keerde Cristiano Ronaldo terug van een spierblessure in zijn bovenbeen en moest Emmanuel Adebayor op de bank plaats nemen. Bij Olympique Lyon was Lisandro López weer fit en claimde hij een plaats in de basis ten faveure van Bafetimbi Gomis, de doelpuntenmaker voor de Fransen in de heenwedstrijd.

Madrid maakte vanaf de eerste seconde duidelijk dat het zijn zinnen had gezet op een snelle beslissing. Met veel power en energie werd het doel van Lyon gezocht en dat resulteerde direct in wat kansen. Karim Benzema leek tegen zijn oude ploeg echter zijn goede vorm van de afgelopen weken even verstopt te hebben en de Franse spits was een stoorzender in het voor de rest behoorlijk vloeiende aanvalsspel van De Koninklijke.

Toch was Benzema dicht bij een treffer, maar Hugo Lloris redde knap op zijn inzet. De goalie was eveneens paraat toen Ronaldo hard uithaalde. Net op het moment dat de bezoekers iets meer grip op de wedstrijd kregen - zo moest Iker Casillas zijn talenten aanspreken om een schuiver van César Delgado te keren en Pepe en Ricardo Carvalho geel zagen voor wel erg stevige ingrepen - kwam Real op voorsprong.

Een mooie een-twee in de 37ste minuut tussen Ronaldo en Marcelo bracht de Braziliaanse linksback in het Franse strafschopgebied, waar hij Cris en Dejan Lovren het bos instuurde en zijn inzet via de vuisten van Lloris in het doel zag verdwijnen. Ook na die goal bleef Real heersen in eigen huis. Het wilde overduidelijk niet hetzelfde meemaken als vorig jaar toen in dezelfde fase van het toernooi hetzelfde Lyon verrassend de Spaanse grootmacht uitschakelde.

De Fransen hadden steeds minder in te brengen en de tweede treffer van Real hing als een grote wolk boven het Santiago Bernabéu Stadion. In de 66ste minuut brak de wolk open toen Anthony Réveillère knullig de bal verspeelde aan Marcelo. De Braziliaan koos voor een lange bal die, doordat Mesut Özil slim liet lopen, Benzema bereikte. De spits klopte met groot gemak de trage Cris in een sprintduel en rondde af door de benen van Lloris.

Terwijl Lyon op apegapen lag en Ronaldo uit voorzorg al naar de kant was gehaald, scoorde Angel Di María. De Franse defensie bleef maar mistasten bij een diepe bal zodat Özil de Argentijn kon lanceren. De dribbelaar had een subtiele stift als slotakkoord in petto. Het enige nog vermeldingswaardige moment kwam na het laatste fluitsignaal, toen bleek dat de Real-spelers via hun ondershirts een steunbetuiging lieten zien aan Barcelona-verdediger Eric Abidal die geopereerd is aan een tumor op zijn lever. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's