Real Madrid stapt naar OM na 'haat en discriminatie' in Metropolitano en Montjuïc

Reacties

Real Madrid is de aanhoudende discriminatie rondom Vinícius Júnior spuugzat en heeft een aanklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. Dat heeft de koploper van La Liga vrijdag bekendgemaakt.

Real Madrid stapt naar OM na 'haat en discriminatie' in Metropolitano en Montjuïc
© Pro Shots

Vinícius is in Spanje meer dan eens mikpunt van racistische uitingen geweest. Dat kan niet langer, vindt Real. De Koninklijke wendt zich daarom tot het Openbaar Ministerie. 'Wegens haatdragende en discriminerende beledigingen aan het adres van onze speler Vinícius Júnior in het Olympisch Stadion Montjuïc en het Metropolitano', schrijft de club in een statement.

Opvallend genoeg behelst de aanklacht dus duels zónder Real Madrid. In de Champions League speelde Barcelona tegen Napoli en Atlético Madrid tegen Internazionale, maar toch kwam de naam van Vinícius voorbij. Real heeft zich overigens ook gemeld bij Javier Tebas, de baas van La Liga. De competitie-organisator benadrukte deze 'betreurenswaardige daden' te blijven aanpakken.

Trieste realiteit
Vinícius zelf liet van zich horen op social media en eiste dat de UEFA ingrijpt. 'Ik hoop dat jullie al hebben nagedacht over de straf, UEFA. Het is een trieste realiteit die zelfs voorkomt in wedstrijden waar ik niet aanwezig ben', zei de Braziliaan, die onlangs zelf negatief in het nieuws kwam

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.