Real Madrid-spelers tonen hun steun aan ploeggenoot Vinícius

Reacties

De spelers van Real Madrid hebben woensdagavond hun steun betuigd aan ploeggenoot Vinícius Júnior, die zondag racistisch werd bejegend in de uitwedstrijd tegen Valencia.

Real Madrid-spelers tonen hun steun aan ploeggenoot Vinícius
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Real speelt woensdag thuis tegen Rayo Vallecano, overigens zonder Vinícius, en de spelers van De Koninklijke kwamen allemaal met een shirt van hun Braziliaanse ploeggenoot het veld op. 'Vandaag zijn we allemaal nummer 20', schreef Real op de social media-kanalen, verwijzend naar het rugnummer van Vinícius.

De supporters hadden een groot spandoek gemaakt met een steunbetuiging aan Vinícius. 'Vinícius is van ons allemaal. Genoeg is genoeg', stond daarop. 

Vinícius kreeg zondag een rode kaart, nadat hij tegenstander Hugo Duro een tik in het gezicht had gegeven. Het RFEF-competitiecomité besloot de aanvaller van Real Madrid echter niet te schorsen, omdat Vinícius daarvoor constant racistisch was uitgescholden door supporters van Valencia. Zo werd er begrip getoond voor het feit dat Vinícius over de kook was geraakt. Barcelona-coach Xavi verbaasde zich daar overigens over.

Ondanks de kwijtgescholden kaart zit Vinícius niet bij de wedstrijdselectie voor het treffen met Rayo Vallecano, dat om 19.30 uur begint.

Volg het duel via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.