Real Madrid schrikt: zorgen groeien door blessure Ceballos

Reacties

Dani Ceballos kan voorlopig nog niet in actie komen voor Real Madrid. Onderzoek heeft uitgewezen dat zijn enkelband volledig gescheurd is.

Real Madrid schrikt: zorgen groeien door blessure Ceballos
© Pro Shots

De 25-jarige middenvelder liep de blessure op tijdens de Olympische Spelen. In de eerste wedstrijd met Spanje Onder-23 tegen Egypte was Ceballos het slachtoffer van een harde overtreding (zie foto) en viel hij uit. De spelmaker wilde daarna graag deel blijven uitmaken van de selectie en hoopte op een verrassend snel herstel, zodat hij nog een rol kon spelen in de eindfase van het toernooi. Spanje haalde de finale, waarin werd verloren van Brazilië, maar Ceballos kon niet meer in actie komen.

Nu de middenvelder uit de jeugdopleiding van Real Betis is teruggekeerd bij Real Madrid, zijn verdere onderzoeken uitgevoerd. De medische staf van De Koninklijke is tot de conclusie gekomen dat de blessure ernstiger is dan in eerste instantie werd gedacht. Ceballos kan op zijn vroegst pas na de interlandperiode in september in actie komen.

De blessure komt op een bijzonder ongelukkig moment voor Ceballos, die voor een nieuwe kans bij Real wilde gaan. Hij werd in de voorbije twee seizoenen verhuurd aan Arsenal, nadat hij amper aan de bak kwam onder Zinedine Zidane. Diens opvolger Carlo Ancelotti wil Ceballos een nieuwe kans geven, maar er is dus geduld nodig. Ancelotti moet in de beginfase van het seizoen ook Toni Kroos missen. De Duitser staat met een spierblessure aan de kant en wordt pas in oktober terugverwacht. Casemiro, Federico Valverde, Luka Modric, Isco en Martin Ødegaard zijn de overgebleven opties voor het middenveld.

Voor Real begint het nieuwe La Liga-seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Alavés.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.