Real Madrid neemt in intens gevecht wraak op dappere cupfighter

Reacties

Middels een zwaarbevochten zege heeft Real Madrid zich geplaatst voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Op bezoek bij Alcoyano won het in een duel dat lange tijd spannend bleef. Twee late treffers trokken de overwinning over de streep. 

Real Madrid neemt in intens gevecht wraak op dappere cupfighter
Alcoyano
Alcoyano
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid begaf zich woensdagavond op bekend terrein. Afgelopen jaar koppelde het lot de koploper van La Liga namelijk ook al aan Alcoyano. En de derdeklasser deelt in de competitie de tiende positie met nota bene Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Madrilenen.

Vorig jaar betekende het bezoek aan het stadion onder de rook van Alicante een gigantische blamage. Een strijdvaardig tiental versloeg de huidige landskampioen toen diep in de verlenging, ondanks dat Éder Militão de Madrilenen nog op voorsprong had gezet. Athletic Club schoot uiteindelijk in de achtste finale het bekersprookje aan diggelen.

Real was er woensdagavond veel aan gelegen niet weer in een situatie als die van een jaar eerder te komen. Trainer Carlo Ancelotti voerde wel wat wijzigingen door en koos weer eens voor Eden Hazard in de basiself. Dat terwijl verder sterkhouders als David Alaba, Casemiro en Militão gewoon op moesten draven.

Het was wederom, net als twaalf maanden eerder, de Braziliaanse verdediger die Madrid in de eerste helft op voorsprong kopte. In een duel dat heen en weer schoot, was hij het meest effectief. Daardoor leek er een identieke situatie te ontstaan, zoals een jaar geleden toen hetzelfde gebeurde. Sterker nog, het werd ook opnieuw gelijk. Dani Vega klopte doelman Andriy Lunin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even leek het doemscenario zich opnieuw af te spelen, maar in de slotfase trok Real de wedstrijd toch naar zich toe. Via een van richting veranderd schot was invaller Marco Asensio de gelukkige. Anderhalve minuut later bracht Isco de marge ook nog naar twee. Daardoor voorkwam de ploeg van Ancelotti een nieuwe blamage en plaatste het zich voor de volgende ronde van de Copa del Rey.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.