Spaanse justitie onderzoekt matchfixing in verdacht bekerduel

Reacties

In Spanje is een onderzoek geopend naar een mogelijk geval van matchfixing in een bekerwedstrijd tussen Levante en Huracán Mellila van december 2021. Aanleiding is een anonieme tip die La Liga heeft binnengekregen over het duel.

Spaanse justitie onderzoekt matchfixing in verdacht bekerduel
© Pro Shots
Huracán Melilla
Huracán Melilla
0 - 8
Levante
Levante

Levante won met 8-0 van het pas in 2020 opgerichte Huracán Melilla, dat uitkomt op het vijfde niveau van Spanje. La Liga heeft donderdag in een statement bekendgemaakt dat het een formele aanklacht van matchfixing heeft ingediend bij de politie. Een regionale rechtbank in Melilla heeft inmiddels een onderzoek geopend. In het kader daarvan zijn al zes mensen verhoord. Een oud-speler van Huracán Melilla is dinsdag door de politie gearresteerd op verdenking van matchfixing.

In januari werden ook al 23 mensen, onder wie enkele voetballers, gearresteerd in het kader van een onderzoek naar matchfixing in de lagere (niet professionele) divisies van Spanje, Andorra en Gibraltar. Zij worden ervan verdacht deel uit te maken van een netwerk dat geld verdient aan het gokken op wedstrijden. De afzonderlijke bedragen waren te klein om de alarmbellen te doen rinkelen, maar alles bij elkaar zou er toch zo'n 500 duizend euro mee zijn verdiend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.