Real Madrid mag gouden linkerbeen van Asensio weer bedanken

Real Madrid heeft zaterdagavond aan de hand van Marco Asensio de kater van de late Champions League-nederlaag tegen Paris Saint-Germain weggespoeld. Het ging opnieuw moeizaam bij de Madrileense club, die weinig potten kon breken tegen laagvlieger Alavés. Op moeizame momenten is er echter altijd nog Asensio met zijn handelsmerk.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Alavés
Alavés

De aanvaller was twee weken geleden ook al ontzettend belangrijk in de thuiswedstrijd tegen Granada. Ook toen kwam Real Madrid er maar moeilijk doorheen, maar een kwartier voor tijd zette Asensio zijn linkerbeen aan het werk.

Ditmaal was Asensio er iets sneller in de wedstrijd bij, maar ook nu was de nood weer hoog voor Real Madrid. De Koninklijke had veel de bal en schoot veel op doel, maar keeper Fernando Pacheco van Alavés was nog niet echt aan het zweten gebracht. In minuut 63 brak Asensio op geweldige wijze de ban. Vanaf rechts kwam hij naar binnen, om vervolgens verwoestend uit te halen met links. Pachecho was kansloos op de streep in de kruising.

Het verzet van Alavés brak na de goal en in de slotfase liep Real Madrid uit naar een comfortabele uitslag. Vinícius Júnior rondde af na een prachtige aanval en Karim Benzema pikte vanaf elf meter zijn doelpuntje mee. De Fransman staat dit seizoen op achttien goals in La Liga.

Door de overwinning zet Real Madrid achtervolger Sevilla weer op zeven punten, de nummer twee komt later in de speelronde in actie tegen Espanyol.

De goal van Asensio tegen Granada

Osasuna
Osasuna
0 - 3
Atlético Madrid

Eerder op de dag boekte Atlético Madrid een broodnodige overwinning bij Osasuna. De landskampioen had zich midweeks te kijk laten zetten door Levante (0-1), waarna er een storm van kritiek losbarstte. Dankzij João Félix koesterden de bezoekers al na drie minuten een voorsprong. De Portugese technicus schoot kiezelhard raak nadat Osasuna-keeper Sergio Herrera een hoekschop dramatisch had verwerkt.

Félix drukte sowieso zijn stempel op het duel, want in minuut 59 zette hij Luis Suárez aan het werk met een fraaie pass. Herrera stond veel te ver voor zijn doel, een fout die op even fraaie als genadeloze wijze werd afgestraft door de ex-Ajacied. Door toedoen van Ángel Correa werd het bij het scheiden van de markt nog 0-3. Zo beleefde Atlético een prima generale voor de Champions League-thuiswedstrijd tegen Manchester United van woensdag, zeker omdat doelman Jan Oblak na anderhalve maand weer eens de nul hield.