Mbappé wist unieke misser Messi uit: PSG in blessuretijd voorbij Real

Reacties

In een meeslepende achtste finale van de Champions League leek Paris Saint-Germain er dinsdag lange tijd niet in te slagen om Real Madrid pijn te doen. Na een gemiste penalty van Lionel Messi velde uitgerekend Kylian Mbappé in blessuretijd het vonnis over zijn mogelijke nieuwe werkgever.

Mbappé wist unieke misser Messi uit: PSG in blessuretijd voorbij Real
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

De ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid was er op voorhand al een met vele verhalen. Denk aan het aanhoudende getouwtrek rondom PSG-ster Mbappé, de onenigheid tussen beide grootmachten op bestuurlijk niveau, maar ook de rentree van Karim Benzema en Neymar. Benzema verscheen na een bovenbeenblessure meteen aan de aftrap, Neymar nam net als onder anderen Georginio Wijnaldum en Xavi Simons plaats op de bank.

In een volgepakt Parc des Princes speelde zich ook op het veld een interessant duel af. Mbappé, die komende zomer saillant genoeg de overstap kan maken naar Real Madrid, vertolkte in het eerste deel van het tweeluik een hoofdrol. De 23-jarige aanvaller was bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de Madrileense verdediging en kreeg na een kwartier een goede mogelijkheid om de score te openen. Mbappé schudde eerst Dani Carvajal van zich af en probeerde vervolgens Courtois tussen zijn benen door te spelen, maar daar trapte de ervaren Belgische sluitpost niet in.

Eenrichtingsverkeer
Het eenrichtingsverkeer leidde ook in het vervolg van de eerste helft niet tot de Parijse openingstreffer. PSG had een een enorm overwicht, maar vergat dat uit te drukken in de score. Het eerste kansje voor Real kwam op slag van rust op naam van Casemiro, die kort daarvoor een gele kaart kreeg voor een overtreding op Leandro Paredes. Dat betekent dat de Braziliaan er over drie weken in Santiago Bernabeú niet bij is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi mist vanaf de stip
De stormloop van PSG ging na rust onverminderd door. Dat leidde vroeg in de tweede helft tot een déjà vu. Opnieuw dook Mbappé gevaarlijk op voor het doel van Courtois en opnieuw kwam de doelman van Real als winnaar uit de strijd. De inzet van de Frans international was niet ver genoeg in de hoek om Courtois te verrassen.

De Belg baarde nog veel méér opzien door niet veel later ook Messi van scoren af te houden. De ervaren aanvaller mocht aanleggen vanaf de stip na een wilde overtreding van Carvajal op Mbappé, maar het buitenkansje was niet aan de Argentijn besteed. Dat was voor het eerst tegen Real Madrid, want in al zijn jaren bij Barcelona had Messi al zijn zes penalty's tegen De Koninklijke juist omgezet in een doelpunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Slotoffensief
Met Neymar voor Ángel Di María gaf PSG-trainer Mauricio Pochettino het startsein voor een slotoffensief. De steraanvaller viel eind november met een enkelblessure uit tegen Saint-Étienne en kwam sindsdien niet meer in actie voor de Parijzenaren. Diep in blessuretijd brak Mbappé alsnog de ban door na een hakje van Neymar eindelijk af te rekenen met sta-in-de-weg Courtois.

Juist op het moment dat het geloof in een goede afloop leek weggeëbd bij de Parijse aanhang, sloeg de veelbesproken Franse aanvaller keihard toe. Mbappé wurmde zich op acrobatische wijze tussen Éder Militão en Lucas Vázquez door, gaf Federico Valverde het nakijken en verschalkte vervolgens de gedesillusioneerde Courtois met een laag schot in de verre hoek (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Over drie weken is de return in Madrid. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Champions League, voor de verliezer is het einde verhaal. Voor Carlo Ancelotti wordt het overigens puzzelen geblazen tijdens de return. Niet alleen Casemiro liep tegen een schorsing aan, ook Ferland Mendy kreeg van Orsato een gele prent die hem de terugwedstrijd kost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.