Real Madrid maakt het zichzelf lastig tegen revelatie Granada

Reacties

Het verrassende Granada heeft zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in Real Madrid, dat het ondanks een ruime voorsprong zichzelf lastig maakte.

Real Madrid maakt het zichzelf lastig tegen revelatie Granada
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 2
Granada
Granada

De Europese tegenvaller – met moeite bleef Real Madrid op eigen veld tegen Club Brugge een nederlaag bespaard (2-2) – paste wel in de haperende start van het seizoen van De Koninklijke. Trainer Zinedine Zidane is nog zoekende naar de ideale ploeg, waarbij een volle ziekenboeg zijn mogelijkheden beperkt. Zaterdag tegen Granada kwam daar nog een speler bij. Toni Kroos moest na ruim een half uur met een spierblessure naar de kant, waar Luka Modric klaar stond als zijn vervanger.

Ondanks de personele perikelen gaat het in eigen land nog aardig getuige de koppositie. Real Madrid sloeg zaterdag de aanval van de La Liga-revelatie Granada zaterdag af. Al in de tweede minuut onderstreepte Karim Benzema zijn grote waarde voor Real Madrid. Na een weergaloze voorzet van Gareth Bale met buitenkant voet prikte de Franse spits zijn zesde competitietreffer van het seizoen binnen. Hij voerde zijn jaartotaal in La Liga op tot 21, waarmee hij Lionel Messi heeft geëvenaard.

Op slag van rust maakte een primeur-goal de uitgangspositie voor Real er nog beter op. Eden Hazard maakte zijn eerste La Liga-treffer. De Belg, die deze zomer de overstap maakte naar de Spaanse hoofdstad, prikte knap raak op aangeven van Federico Valverde. Voor de 21-jarige Uruguyaan was het zijn eerste assist in 55 duels voor achtereenvolgens Deportivo La Coruña en Real Madrid.

Na de fraaie 3-0 van Modric – hij knalde van afstand raak – leek er geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid. Een onbezorgd laatste half uur was Real niet gegeven. Een fout van keeper Alphonse Aréola leidde tot de aansluitingstreffer van Darwin Machis, die de onnodig veroorzaakte penalty benutte. Domingos Duarte bracht in de 78ste minuut met de tweede Granada-treffer van de middag de spanning helemaal terug. Invaller James Rodríguez zorgde in de blessuretijd voor de opluchtende 4-2.

Een derde gelijkspel op rij – voor de 2-2 tegen Club Brugge werd het 0-0 tegen Atlético Madrid – bleef Real zodoende bespaard. Door de zege behield De Koninklijke de koppositie in la Liga, waar Granada de achterstand zag oplopen tot vier punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.