Real Madrid laat de deur voor boegbeeld Ramos openstaan

Reacties

Zien we Sergio Ramos ooit nog in het shirt van Real Madrid spelen? Het is een vraag die voetbalminnend Spanje bezighoudt. De verdediger beschikt over een aflopend contract bij de club waar hij al sinds 2005 voor speelt en het blijft onduidelijk wat de toekomst gaat brengen.

Real Madrid laat de deur voor boegbeeld Ramos openstaan
© Pro Shots

De 35-jarige Ramos heeft gedurende het afgelopen seizoen regelmatig met Real gesproken over een verlenging van de samenwerking, maar de twee partijen kwamen er niet uit met elkaar. Ramos zette in op een contract voor minstens twee seizoenen, terwijl Real-voorzitter Florentino Pérez niet verder wilde gaan dan een eenjarige verbintenis. Bovendien moest Ramos dan genoegen nemen met tien procent minder salaris.

Ramos ging niet op deze aanbieding in en is over drie weken transfervrij. De mandekker staat op een kruispunt: zijn naam werd genoemd bij clubs als Paris Saint-Germain en Chelsea, maar deze verenigingen hebben nog geen aanbieding gedaan. Wat mogelijk meespeelt is dat Ramos een seizoen vol blessure-ellende achter de rug heeft, waardoor er vraagtekens staan bij de fitheid van de mandekker. Door zijn moeizame seizoen gaat hij ook niet met Spanje naar het EK.

Ramos staat donderdag op de voorpagina van Marca. De grootste krant van Spanje, vaak goed ingevoerd als het gaat om zaken die spelen bij Real Madrid, claimt dat de aanbieding van De Koninklijke voor het boegbeeld nog altijd op tafel ligt. Als Ramos naar Florentino Pérez belt en zijn jawoord geeft, kan hij alsnog voor een seizoen bijtekenen.

Voor Ramos is het nu een kwestie van de opties tegen elkaar afwegen. De verdediger had wellicht gehoopt dat hij alle kanten op zou kunnen gaan, maar daar lijkt toch geen sprake van te zijn. Vanuit de Verenigde Staten en het Midden-Oosten is er wel concrete belangstelling. Ramos twijfelt er echter over of hij het Europese topvoetbal nu al achter zich wil laten.

Real nam Ramos in 2005 over van Sevilla en de verdediger speelde in zestien jaar tijd liefst 671 wedstrijden voor de club. Hij won met Real onder meer vier keer de Champions League en vijf keer La Liga. Carlo Ancelotti is onlangs aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Real en hij wil volgens Spaanse media graag langer door met Ramos. De bal ligt bij de speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.