Real Madrid kan aan de bak: Ancelotti snijdt direct in de zomervakantie

Reacties

Carlo Ancelotti is vastberaden om van zijn tweede periode bij Real Madrid een succes te maken. De vakantie van de spelers zonder interlandverplichtingen is alvast met een week ingekort.

Real Madrid kan aan de bak: Ancelotti snijdt direct in de zomervakantie
© Pro Shots

Ancelotti (61) werd deze week aangesteld als de opvolger van Zinedine Zidane, die een gebrek aan vertrouwen voelde en daarom besloot om op te stappen. Net als zijn voorganger zat ook Ancelotti al eens eerder als hoofdtrainer op de bank bij Real. De Italiaan was tussen 2013 en 2015 de eindverantwoordelijke bij De Koninklijke en gidste de ploeg in zijn eerste seizoen naar La Décima, de tiende Europa Cup 1/Champions League uit de clubgeschiedenis.

Ancelotti moest vertrekken na een seizoen zonder zilverwerk en is nu, zes jaar later, weer terug. De oefenmeester is direct aan de slag gegaan met zijn plannen en heeft volgens Marca besloten om op 5 juli al aan de slag te gaan. Zidane had zijn spelers nog opgedragen om zich op 12 juli weer te melden op het trainingscomplex, maar Ancelotti heeft de vakantie verkort.

De voorbereiding van Real op het nieuwe seizoen zal zich vooral afspelen op het eigen Valdebebas. Vanwege de aanhoudende reisrestricties vanwege de coronapandemie is deelname aan de International Champions Cup voor deze zomer geen optie.

Twaalf spelers van Real hebben in de aankomende periode interlandverplichtingen, te weten Toni Kroos, Raphaël Varane, Karim Benzema, Luka Modric, Thibaut Courtois, Eden Hazard, David Alaba, Federico Valverde, Casemiro, Éder Militão, Vinícius Júnior en Rodrygo. Zij zullen er bij de eerste training op 5 juli sowieso nog niet bij zijn.

Of Sergio Ramos opnieuw gaat samenwerken met Ancelotti, is nog altijd zeer de vraag. De aanvoerder heeft een aflopend contract bij Real en vooralsnog ziet het er niet naar uit dat Ramos (34) gaat bijtekenen. Spaanse media beweren dat Ancelotti wel graag langer door zou willen gaan met de mandekker, maar de bal ligt bij voorzitter Florentino Pérez.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.