Real Madrid haalt Ancelotti terug

Reacties

Real Madrid heeft Carlo Ancelotti aangesteld als opvolger van Zinedine Zidane. De 61-jarige oefenmeester komt over van Everton en begint aan zijn tweede termijn in Santiago Bernabéu.

Real Madrid haalt Ancelotti terug
© Pro Shots

Ancelotti had bij Everton nog een doorlopende verbintenis. Marcel Brands legde de Italiaan bij zijn aanstelling in 2019 direct vast tot de zomer van 2024, maar Real heeft zijn contract afgekocht. Ancelotti keert zo terug bij de club die hij van 2013 tot 2015 ook al diende.

De eerste periode van Ancelotti in Madrid was zeer succesvol. In de Spaanse hoofdstad staat hij nog altijd op een voetstuk als de trainer die de club de felbegeerde tiende Champions League-titel bezorgde: La Décima.

Zijn tweede seizoen was iets minder succesvol, dat had alles te maken met de hegemonie van Barcelona. Real verzamelde in La Liga liefst 92 punten, maar aan de hand van sterrenaanval MSN gingen de Catalanen er nog overheen. De Madrilenen eindigden het seizoen zo zonder prijzen, hetgeen Ancelotti, tot afgrijzen van veel van zijn spelers, zijn baan kostte.

Zidane volgde hem in 2015 op, nu is Ancelotti op zijn beurt dus weer de opvolger van de Fransman, die zelf vertrokken is omdat hij te weinig vertrouwen vanuit de club voelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.