'Zidane heeft de knoop doorgehakt en vertrekt bij Real Madrid'

Reacties

De tweede periode van Zinedine Zidane als trainer van Real Madrid zit erop. Alle gezaghebbende Spaanse media melden dat de 48-jarige Fransman de knoop over zijn toekomst definitief heeft doorgehakt.

'Zidane heeft de knoop doorgehakt en vertrekt bij Real Madrid'
© Pro Shots

Zidane heeft in Madrid nog een doorlopend contract tot medio 2022, maar heeft zelf besloten om op te stappen. Daarmee komt er een einde aan de onzekerheid over zijn aanblijven. Het afgelopen half jaar hield Zidane die onzekerheid zelf in stand. Bij vragen over zijn toekomst bleef hij telkens vaag, liever concentreerde hij zich op de volgende wedstrijd.

Dat Zidane twijfelde, werd daarmee in ieder geval duidelijk. De Fransman voelde zich de laatste maanden niet helemaal comfortabel meer in zijn rol. Hij oogde bij tijd en wijle wat vermoeid en beet zelfs een aantal keer van zich af tegen de Spaanse media, toen zij hem naar de uitgang schreven. Bijvoorbeeld in januari na de beschamende uitschakeling in het toernooi om de Copa del Rey door het nietige Alcoyano én de eliminatie door Athletic de Bilbao in de strijd om de Super Cup.

Het was sowieso de eerste keer voor Zidane dat hij een seizoen bij Real Madrid zonder prijzen eindigde, maar toch stond zijn positie niet onder grote druk. Het heeft alles te maken met zijn uitstekende relatie met voorzitter Florentino Pérez. Dat Zidane nu vertrekt heeft vermoedelijk meer te maken met de lastige uitdagingen die er liggen rondom de renovatie van de selectie.

Renovatie
Dan gaat het vooral om het afscheid van de routiniers die de club liefst vier Champions League-titels hebben opgeleverd. Het aflopende contract van clubicoon Sergio Ramos is nog altijd niet verlengd en de fysieke malheur van de aanvoerder maakt de onderhandelingen er niet makkelijker op. Marcelo en Isco hebben nog een contract tot 2022, maar zijn hun basisplaats al lang kwijt en zouden ook moeten vertrekken. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

Zidane lijkt zichzelf niet de juiste persoon te vinden om dat renovatieproces in gang te zetten en houdt de eer aan zichzelf. Het is de tweede keer dat de oefenmeester op die manier vertrekt bij Real. Na een extreem succesvol eerste dienstverband als hoofdtrainer hield hij de eer ook in 2018 al aan zichzelf. Zidane werd toen opgevolgd door Julen Lopetegui en later Santiago Solari. Beide trainers werden gedurende het seizoen nog ontslagen en dus keerde Zidane in maart 2019 weer terug.

Opvolger
In de Spaanse media wordt al maanden gespeculeerd over een opvolger van Zidane. De naam van Massimiliano Allegri valt daarbij veel. De 53-jarige Italiaan zit sinds zijn vertrek bij Juventus in de zomer van 2019 zonder werk. Allegri leidde de club uit Turijn in vijf jaar naar vijf kampioenschappen en twee Champions League-finales.

Een andere serieuze optie is het doorschuiven van Raúl González (43), die nu de verantwoordelijkheid heeft over Real Madrid Castilla. De oud-spits staat er intern goed op, hij leidde Real Madrid Onder-19 vorig jaar nog naar de eindwinst van de Youth League. Verder wordt ook Antonio Conte genoemd. Pérez polste de Italiaan eind 2018 al als opvolger van Lopetegui en zit na zijn vertrek bij Internazionale zonder club.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.