Ancelotti blust meteen branden: lof voor Bale, Hazard en Ramos

Reacties

Carlo Ancelotti heeft woensdagavond zijn eerste persconferentie in zijn tweede periode als trainer van Real Madrid gegeven. De ervaren Italiaanse coach doorstond het spervuur aan vragen en stapt positief voor de tweede keer binnen in de Spaanse hoofdstad. Zo sprak hij lovende woorden over spelers als Sergio Ramos en probleemgevallen Eden Hazard en Gareth Bale.

Ancelotti blust meteen branden: lof voor Bale, Hazard en Ramos
© Pro Shots

Dat de selectie van Real Madrid uit enkele supersterren bestaat, is al jaren zo. Het is aan Ancelotti om daar weer een team van te creëren. De coach staat voor een pittige klus: Hazard heeft een meer dan moeizaam seizoen achter de rug, Bale zal niet heel opgewekt terugkeren na een verhuurperiode bij Tottenham Hotspur, Ramos beschikt over een aflopend contract en boven al die aandachtspunten staat Real Madrid er financieel gezien niet heel florissant voor.

Ancelotti heeft ondanks dat alles zin in zijn tweede avontuur bij Real Madrid. De Italiaan was eerder al tussen 2013 en 2015 coach van De Koninklijke. 'Ik ben erg gelukkig om terug te zijn. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan mijn twee jaar hier. De prijzen, de spelers en de andere mensen van de club. We gaan de successen van toen herhalen', oogde Ancelotti strijdlustig tijdens het persmoment.

Uiteraard werd Carlo Ancelotti ook naar Cristiano Ronaldo gevraagd. De twee werkten immers zeer succesvol samen tussen 2013 en 2015. Ancelotti pareerde de vragen echter vakkundig; hij wilde niet praten over spelers van andere clubs.
© Pro Shots
Uiteraard werd Carlo Ancelotti ook naar Cristiano Ronaldo gevraagd. De twee werkten immers zeer succesvol samen tussen 2013 en 2015. Ancelotti pareerde de vragen echter vakkundig; hij wilde niet praten over spelers van andere clubs.

Ramos
Het is de vraag wat Ancelotti gaat doen met Ramos. De centrumverdediger speelt sinds 2005 voor de club, maar heeft zijn aflopende contract nog steeds niet verlengd. 'Ik moet met de clubleiding praten over deze situatie, dat gaan we in de komende dagen doen. Het is duidelijk dat Ramos een erg belangrijke speler is, essentieel voor de vele successen van deze club. Ik weet dat er gesproken wordt over een renovatie van de selectie, maar de details ken ik ook niet', blijft Ancelotti vaag over de toekomst van de 35-jarige verdediger, die niet meegaat naar het EK.

Prijzen
Ancelotti komt met maar één doel naar Madrid: prijzen winnen. 'Met deze selectie, zonder huurlingen als Bale, Ødegaard en Ceballos, heeft Real Madrid het geschopt tot de halve finale van de Champions League en deed het tot het laatst mee om de landstitel. We hebben de spelers om prijzen te pakken.' Ancelotti vindt dat hij in aanvallend opzicht genoeg keuzes heeft. 'Benzema moet er 30 maken in plaats van 25, Vinícius Júnior en Rodrygo moeten ook meer scoren. Zij hebben ontzettend veel potentie. Er zitten veel doelpunten in deze selectie, een spits is niet iets waar we over na hoeven te denken.'

Bale en Hazard
Waar Ancelotti wel over na moet denken, is de vorm van Bale en Hazard. 'Hazard is een speler van wereldklasse', vindt de coach. 'Hij heeft veel blessureproblemen gehad en niet zijn volle potentie laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat hij het in het volgende seizoen kan laten zien, als hij gemotiveerd is.' Ook in Bale heeft Ancelotti vertrouwen. 'Hij heeft niet heel veel gespeeld, maar hij scoorde wel veel als hij eenmaal de kans kreeg. Ik ken hem goed en hij kan straks een geweldig seizoen draaien, daar twijfel ik niet aan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.