Real Madrid-fans zitten niet te wachten op lange Super Cup-reis

Reacties
Real Madrid-fans zitten niet te wachten op lange Super Cup-reis
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Real Madrid en Eintracht Frankfurt reizen op 10 augustus af naar Helsinki voor de strijd om de Europese Super Cup. De fans van de Champions League-winnaar lijken niet bepaald zin te hebben om mee te gaan naar Finland.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Het Olympisch Stadion van Helsinki vormt het decor van de strijd om de Super Cup. Dat zorgt voor een verre reis voor veel supporters. Vooral die van Real Madrid hebben daar vooralsnog geen trek in. De UEFA stelde aan beide clubs tienduizend tickets beschikbaar, maar kreeg er vanuit Spanje ruim achtduizend terug. Slechts 1.800 Real-fans meldden zich voor een kaartje.

Het gebrek aan interesse vanuit de fans van Real is niet geheel vreemd. Vanuit Madrid doe je met het vliegtuig ruim vier uur over de reis, waarbij een ticket ook niet goedkoop is. Met de auto doe je volgens Google zo'n 43 uur over een rit van bijna vierduizend kilometer, maar dit is gezien de huidige brandstofprijzen ook geen rendabel idee.

© Google Maps

Bij Eintracht Frankfurt, waarvan de aanhang vorig seizoen al Camp Nou overnam tijdens de wedstrijd tegen Barcelona, is er meer animo. De Duitse club nam achtduizend kaartjes af. Zo blijven er zeventienduizend tickets over die de UEFA zelf gaat verkopen aan de voetballiefhebbers. In het stadion in Helsinki is plaats voor ruim 31 duizend mensen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.