Real bouwt met volgend Braziliaans wonderkind verder aan team van de toekomst

Reacties

Na Vinícius Júnior en Rodrygo Goes staat Real Madrid opnieuw op het punt om een veelbelovend talent uit Brazilië voor veel geld naar Spanje te halen. Alles wijst erop dat Reinier, die ook op de radar van Ajax was verschenen, nog deze maand de overstap naar Real zal gaan maken.

Real bouwt met volgend Braziliaans wonderkind verder aan team van de toekomst
© Pro Shots

Reinier is pas zeventien jaar oud en heeft de wereld aan zijn voeten liggen. De middenvelder maakte in vijftien officiële wedstrijden van Flamengo, en eerder in de jeugdopleiding en bij Braziliaanse vertegenwoordigende elftallen, veel indruk op internationale scouts. Eind oktober werd bekend dat ook Ajax interesse had in Reinier. Een enorme vraagprijs van meer dan dertig miljoen euro zorgde er echter voor dat de Amsterdamse belangstelling (nog) niet concreet was.

Real heeft volgens Spaanse én Braziliaanse media minder problemen met het flinke prijskaartje. De Koninklijke legde eerder al 45 miljoen euro neer voor Vinícius, die overigens ook afkomstig was van Flamengo, en betaalde hetzelfde bedrag voor Rodrygo. Ook deze vleugelaanvallers waren pas zeventien jaar oud op het moment dat zij hun jawoord gaven aan Real. Florentino Pérez is met zijn transferbeleid zeer druk bezig met het Real van de toekomst.

Reinier viert op 19 januari zijn achttiende verjaardag en mag dan een contract tekenen bij Real. De Braziliaanse en Spaanse sportkranten claimen dat de deal al in kannen en kruiken is en dat Real tussen de 30 en 35 miljoen euro zal gaan betalen. Reinier komt dan direct naar Madrid, waar hij in het eerste halfjaar voor Real Madrid Castilla zal gaan spelen. Zo kan het wonderkind rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Filipe Luis, voormalig speler van Atlético Madrid en tegenwoordig actief voor Flamengo, toont zich in gesprek met Marca onder de indruk van Reinier. 'Het verbaast me dat hij pas zeventien jaar oud is, want hij heeft altijd de juiste oplossing', zei de linksback. 'Hij speelt altijd met zijn hoofd omhoog. Reinier is echt een goede aankoop voor Real en ik wil ze feliciteren. Natuurlijk is Reinier nog niet honderd procent klaar, maar hij is nog erg jong en zal in de toekomst een geweldige speler worden.'

Reinier wordt regelmatig vergeleken met zijn illustere landgenoot Kaká, die als beste speler van de wereld ook voor Real Madrid uitkwam. Filipe Luis bgrijpt de vergelijking: 'Kaká speelde ook altijd met zijn hoofd omhoog en was dodelijk in het vijandelijke strafschopgebied. Reinier heeft die kwaliteiten ook en is met de rug naar zijn doel zelfs nóg gevaarlijker dan Kaká. De tijd zal leren of hij hetzelfde niveau kan halen.' Reinier zelf wil niet op alle Real-geruchten reageren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Reinier
Meer over Reinier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.