Real Madrid heeft al drie jaar geen ruimte voor talentvol tweetal

Reacties

Enige hoop op een debuut bij Real Madrid blijkt opnieuw tevergeefs voor Takefusa Kubo en Reinier. De Koninklijke heeft het tweetal laten weten dat ze weer mogen uitkijken naar een nieuwe club. De Japanner en de Braziliaan zijn de dupe van regels rond spelers buiten de Europese Unie.

Real Madrid heeft al drie jaar geen ruimte voor talentvol tweetal
© Pro Shots

Clubs in La Liga mogen vijf spelers met een non-EU-status onder contract hebben staan, maar slechts drie mogen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Aangezien Real Madrid met Éder Militão, Rodrygo en Vinícius Júnior al drie belangrijke non-EU-spelers heeft, is er volgens de krant Marca voor Kubo en Reinier geen plaats.

Kubo kwam in de zomer van 2019 transfervrij over van FC Tokyo en speelde de afgelopen jaren op huurbasis bij Mallorca, Villarreal en Getafe. De Japanner speelde nog geen wedstrijd in de hoofdmacht van Real. Dat geldt ook voor Reinier, voor wie de club uit Madrid in 2020 dertig miljoen euro betaalde aan Flamengo. De Braziliaan werd in de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Borussia Dortmund.

Voor beide spelers is interesse van andere clubs, maar Real ligt in sommige gevallen wel dwars. De kampioen van Spanje wil het tweetal alleen tijdelijk laten gaan en ziet dus nog wel toekomst in beide spelers. Real Sociedad wil Kubo het liefst definitief overnemen, maar dat lijkt niet te gebeuren. Real Valladolid informeerde al naar Reinier en er zou ook contact zijn geweest met het Benfica van trainer Roger Schmidt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.