Ajax heeft weer Zuid-Amerikaanse parel op de korrel: Reinier

Reacties

Zuid-Amerika is een vruchtbare bodem voor versterkingen voor Ajax. De Amsterdammers hebben mede daarom met het oog op volgend seizoen hun blik gericht op Reinier en Exequiel Palacios.

Ajax heeft weer Zuid-Amerikaanse parel op de korrel: Reinier
© Pro Shots

Hoewel Ajax Reinier op de lijstjes heeft staan, is de club nu niet concreet. Dat komt mede door de prijs, de Braziliaan is nu nog veel te duur. Reinier is dit seizoen doorgebroken bij Flamengo, dat het contract met de zeventienjarige aanvallende middenvelder daarom in oktober verlengde tot medio 2024. Hij wordt gezien als een van de grote beloftes van Brazilië. Ondanks zijn pas veertien duels in de hoofdmacht van Flamengo staat hij al op de radar van Europese grootmachten als Barcelona en Paris Saint-Germain.

Ook voor Palacios zal Ajax naast diep in de buidel tasten de concurrentie moeten aftroeven. De 21-jarige middenvelder staat nog tot medio 2021 onder contract bij River Plate. Bovendien zijn er meer kapers op de kust. Bayer Leverkusen heeft naar verluidt al een bod uitgebracht op de Argentijn, dat in de buurt komt van de contractueel vastlegde afkoopsom van vijftien miljoen euro.

Ajax heeft de laatste jaren met succes spelers uit Zuid-Amerika gehaald. Van de huidige selectie zijn de Argentijnen Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Braziliaan David Neres voltreffers gebleken.

De Amsterdammers zaten ook in het recente verleden ook soms ook mis. Lisandro Magallán, Luis Manuel Orejuela en Matteo Cassierra zijn daar perfecte voorbeelden van. Daartegenover staat het succes van Davinson Sánchez. De Colombiaan verhuisde een jaar na zijn overstap naar Ajax voor een veelvoud van de betaalde transfersom naar Tottenham Hotspur.

Ajax kijkt op meer fronten naar potentiële aanwinsten. Naast de namen Reinier en Palacios staat ook Strahinja Pavlovic op de Amsterdamse scoutingslijstjes. De pas achttienjarige centrale verdediger is een vaste waarde bij Partizan Belgrado.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.