In de schaduw van landgenoten: goudklompje Reinier blijkt toch lood te zijn

Reacties

In drie opeenvolgende jaren trok Real Madrid de portemonnee om Brazilië van zijn grootste talenten te beroven, maar de verhalen van de Braziliaanse jongelingen lopen nogal uiteen. Terwijl Vinícius Júnior en Rodrygo mogen denken aan een volgende Champions League-winst met Real Madrid, verpietert Reinier opnieuw.

In de schaduw van landgenoten: goudklompje Reinier blijkt toch lood te zijn
© Pro Shots

In 2018 kwam Vinícius Júnior naar Spanje, nadat daarvoor al een akkoord was bereikt over de transfer. De aanvaller was echter te jong om Brazilië te verlaten en dus liet Real Madrid Vinícius Júnior nog wat rijpen bij Flamengo. In de tussentijd werd ook rondgekeken bij Santos en in 2019 bereikte Real Madrid een deal met die club om Rodrygo over te nemen. Een jaar later sloeg De Koninklijke weer toe bij Flamengo met het aantrekken van Reinier.

Real Madrid nam een gigantisch financieel risico met zijn Braziliaanse tour. Voor zowel Vinícius Júnior als Rodrygo werd circa 45 miljoen euro betaald, Reinier kostte vanwege een clausule in zijn contract 'slechts' dertig miljoen. Vinícius Júnior speelde na zijn komst naar Spanje vijf duels voor het tweede elftal van Real Madrid (vier doelpunten) en Rodrygo liet blijkbaar in drie duels al voldoende zien om de definitieve stap naar de hoofdmacht te maken.

Voor Reinier verliep het allemaal niet zo soepel. De middenvelder stond vanaf moment één op achterstand. Hij kwam halverwege het seizoen 2019/20 naar Spanje, terwijl Vinícius Júnior en Rodrygo in de voorbereiding tijd kregen om te wennen aan de nieuwe omgeving. Reinier had ook minder ervaring op het hoogste niveau. Terwijl Vinícius Júnior en Rodrygo allebei 49 duels speelde voor hun clubs in Brazilië, bleef de teller voor Reinier steken op vijftien.

Hij speelde slechts een paar wedstrijden voor Real Madrid Castilla, maar werd vervolgens verhuurd aan Borussia Dortmund. Het ging meteen om een tweejarige deal, waarin Reinier uiteindelijk slechts twee basisplaatsen kreeg in de Bundesliga. Logischerwijs was Real Madrid niet onder de indruk van Reiniers prestaties en werd al snel duidelijk dat een nieuwe verhuurperiode de beste optie zou zijn voor club en speler. Om Reinier beter te kunnen monitoren, werd besloten om de middenvelder in Spanje te houden.

Bij Girona was het begin nog goed voor Reinier. In de vierde speelronde van dit seizoen kreeg hij een basisplaats en in de twee duels daarna bleef hij staan op de flanken. Een spierblessure zorgde voor een streep door de inzetbaarheid van Reinier, die daarna in oktober nog dertig minuutjes maakte voor Girona en vervolgens pas eind februari weer eens een keer in actie kwam voor de Catalaanse club.

Vinícius Júnior en Rodrygo waren afgelopen winter met Brazilië actief op het WK in Qatar. Reinier zat niet eens bij de voorselectie.
© Pro Shots
Vinícius Júnior en Rodrygo waren afgelopen winter met Brazilië actief op het WK in Qatar. Reinier zat niet eens bij de voorselectie.

De clubleiding van Real Madrid heeft inmiddels alweer genoeg gezien door niet genoeg te zien. Het Spaanse medium Sport weet dat de Braziliaan ook voor komend seizoen uit mag kijken naar een tijdelijke werkgever. In de tussentijd krijgen landgenoten Vinícius Júnior en Rodrygo de gelegenheid om wekelijks uit te blinken in het maagdelijk wit. Het zijn pijnlijke verschillen.

Om het nog wat extra pijnlijk te maken is dat Real Madrid alweer is doorgeschakeld naar het volgende talent uit Brazilië. De voorlopig mislukte missie met Reinier heeft de Spaanse club niet afgeschrikt, er is al een deal gesloten met Palmeiras-spits Endrick, die volgend jaar de overstap maakt naar Madrid. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.