Real Betis kind van de rekening op laatste speeldag

In de onderste regionen van de Primera División bleef het tot de laatste minuut spannend, met Real Betis Sevilla als kind van de rekening. Numancia en Recreativo waren al gedegradeerd.

Osasuna-Real Madrid 2-1Osasuna redde het vege lijf door Real Madrid op een 2-1 nederlaag te trakteren. Gonzalo Higuaín zette De Koninklijke na elf minuten nog wel op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Jaroslav Plasil maakte de ploeg Juande Ramos steeds minder klaar. De rode kaart voor Michel Salgado vroeg in de tweede helft bood Osasuna de gelegenheid de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, met de schitterende 2-1 van Juanfran als tastbaar bewijs.

Klaas-Jan Huntelaar, die in het veld kwam voor Arjen Robben, sloot het seizoen in mineur af. De Oranje-international kon tien minuten na zijn entree alweer de kleedkamer opzoeken toen hij wegens een wegwerpgebaar zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Sporting Gijón-Recreativo 2-1Tegen het al gedegradeerde Recreativo deed Sporting Gijón wat het moest doen om nog minimaal een jaar in de Primera División te mogen acteren. Maar de noodzakelijke overwinning kwam met de nodige moeite tot stand. In het laatste half uur boog Gijón een 1-0 achterstand door goals van David Barral en Luis Morán om in een 2-1 voorsprong.

Racing Santander-Getafe 1-1Getafe speelde zich veilig met het gelijkspel bij Racing Santander. De gelijkmaker van Esteban Granero na ruim een half uur bood voldoende marge, omdat Real Betis op basis van het doorslaggevende onderlinge resultaat sowieso Getafe niet kon passeren op de ranglijst.

Real Betis Sevilla-Real Valladolid 1-1Door de resultaten van de concurrentie bood voor Real Betis Sevilla alleen een overwinning op Real Valladolid soelaas. Hoewel Ricardo Oliveira met zijn gelijkmaker vijf minuten na rust de hoop op handhaving nieuw leven inblies, kon de thuisploeg degradatie niet voorkomen. Mede doordat Sergio Asenjo met knappe reddingen een tweede Betis-treffer voorkwam, daalde niet Valladolid maar Betis af naar de Segunda División.