Atlético houdt Villarreal met ruime zege van vierde plaats

Atlético Madrid heeft de strijd om de vierde plaats met een ruime zege beslecht. De overwinning van concurrent Villarreal deed daardoor niet meer ter zake.

Atlético Madrid-UD Almería 3-0Met een overwinning verzekerde Atlético Madrid zich van de vierde plaats en daarmee van een plaats in de voorronde van de Champions League. De Madrilenen, die met John Heitinga aan de wedstrijd begonnen, konden na vijftig minuten al rustig achterover leunen. Diego Forlán had kort na rust het voorbeeld uit de eerste helft gevolgd van Raul García en Sergio Agüero. Voor de Uruguayaan was het de 32ste treffer van het seizoen, waarmee hij topscorer is van de Primera Divisíon.

Real Mallorca-Villarreal 2-3Ondanks de 3-2 overwinning op middenmoter Real Mallorca moet Villarreal genoegen nemen met een plaats in de strijd om de Europa League. Joseba Llorente was met twee doelpunten de opvallendste man bij de gasten.

Deportivo La Coruña-Barcelona 1-1Barcelona-trainer Josep Guardiola liet tegen Deportivo La Coruña de nodige reservekrachten opdraven. Voor de winnaar van de Champions League dreigde een nederlaag als sluitstuk van een succesvol Spaans seizoen. Rodolfo Bodipo zette Deportivo na ruim een half uur op voorsprong. In de laatste minuut voorkwam Samuel Eto'o een nederlaag voor Barcelona. Maar voor Kameroener was er weinig reden voor meer dan een glimlach, omdat zijn dertigste seizoenstreffer onvoldoende is om Forlán af te troeven in de strijd op de Gouden Schoen.

Valencia-Athletic de Bilbao 2-0Valencia was al verzekerd van kwalificatie voor Europees voetbal. De wedstrijd zonder al te veel belangen werd een prooi voor de thuisploeg. David Villa maakte met twee doelpunten het verschil voor de ploeg van trainer Unai Emery, die Hedwiges Maduro negentig minuten op de bank liet.