Real Betis door zege verrassende nummer vijf in Spanje

Real Betis heeft zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om Europees voetbal. Door de nipte 2-1 overwinning in eigen huis op het lager geklasseerde Osasuna klimt de ploeg van trainer Pepe Mel naar de vijfde plaats.

In Sevilla was Rubén Castro de gevierde man. De middenvelder van Betis maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer op aangeven van Dorlan Pabon: 2-1. Vlak daarvoor kwamen de bezoekers brutaal op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van de Chileen Francisco Silva, die in de slotfase van het duel de rode kaart kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler.

In de eerste helft kwam de groen-witten al op voorsprong via Jorge Molina, die met zijn treffer direct de ruststand bepaalde in Estadio Benito Villamarin. De Spanjaard kopte de bal knap binnen op aangeven van Joel Campbell.

Real Betis klimt door de winstpartij naar plaats vijf met 43 punten. De club uit Sevilla heeft hetzelfde aantal punten als nummer vier Málaga, dat zaterdag in eigen huis aantreedt tegen Real Valladolid. Osasuna bezet de vijftiende plaats met 28 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.